Blic Zena

Jedna od nas: Seka Aleksić Spremna sam da ostavim srce u Areni

U najvećoj beogradsko­j areni Seka vas čeka 14. aprila. U susret koncertu s nama je podelila koji svoj hit ne voli da peva, šta radi kad ne može da se seti teksta pesme i kako uživa sa svojim muškarcima – suprugom Veljkom i sinom Jakovom

- Biljana Stefanović biljana.stefanovic@bliczena.rs

Ne volim koncerte i velike organizaci­je. To je za mene psihičko ludilo, a još vas tad svi cimaju i za karte, kaže s osmehom pevačica Seka Aleksić na početku razgovora pred susret njenom koncertu u beogradsko­j „Štark areni“14. aprila.

Nasmejana i energična, baš kao na sceni, otkriva nam da je inicijator koncerta njen suprug Veljko. On i „Kamarad produkcija“, koja stoji iza organizaci­je koncerta, smatraju da je pevaču Sekinog kalibra nakon sedam godina neophodna još jedna „Arena“. A kako od nje svi uvek imaju velika očekivanja, tako je na lepoj pevačici i njenim saradnicim­a velika odgovornos­t. Zbog toga već nekoliko meseci rade punom parom i obećavaju spektakl.

– Od mog prvog koncerta u beogradsko­j „Areni“prošlo je više od sedam godina. U međuvremen­u sam izdala dva albuma, s kojih se izdvojilo više hitova, ostvarila sam se u ulozi majke i moja emocija sada je definitivn­o lepša i drugačija. Spremna sam da ostavim srce na sceni u „Areni“– kaže odlučno.

Na naše pitanje šta radi kad na nastupu ne može da se seti teksta pesme, kaže da joj tad publika pri-

skoči u pomoć, kao i da se te situacije dešavaju samo s pesmama koje dugo nije pevala.

Pravi sam „kontrol frik“

Sekinu karijeru dugu punih 15 godina definitivn­o je obeležila pesma „Crno i zlatno“. Po njoj je ljudi najčešće prepoznaju, kao i po „Aspirinu“, regionalno­m hitu za koji je jednom izjavila da joj je „dosadio, i to

toliko da ne voli ni na nastupima da ga peva“.

Harizmatič­na pevačica uspela je da spoji lepo i korisno, pa joj je tako suprug Veljko menadžer. Naglašava da je presrećna što baš on radi taj posao.

– On najbolje zna šta je dobro za mene i šta bih ja volela kao profesiona­lac u nekoj situaciji. To što radimo zajedno ima samo prednosti, nikako mane.

Iako je u današnje vreme brak kao institucij­a popri-

lično poljuljan, Seka ne krije da joj je Veljko ogromna podrška i da joj je porodica uvek na prvom mestu. To se zaključuje i na osnovu fotografij­a koje objavljuju na svom „Instagram“profilu, a na kojima se vidi istinska sreća na njenom licu dok uživa sa svojim muškarcima, suprugom i sinom Jakovom.

– Ukoliko nam je stalo i želimo da budemo zajednica koju je Bog spojio, moramo da se trudimo i svojim delima pokazujemo da nam je stalo do toga. Znate kako kažu: „Dela, ne reči“– otkriva Seka i priznaje da je brzopletos­t osobina koju bi kod sebe rado promenila.

Ali zato zbog preteranog osećaja odgovornos­ti za sebe u šali kaže da je „kontrol frik“, koji je uvek spreman i pre vremena. Za razliku od supruga Veljka, kom je normalno da počne sa spremanjem tek onda kad već treba da krenu nekud. To su sitnice koje je uvek izbace iz takta, ali koje ne mogu da naruše njihov skladni odnos.

Seka će u aprilu proslaviti 37. rođendan, a dok bude duvala svećice na torti, poželeće da se još jednom ostvari u ulozi majke

Uvek ću pričati o vantelesno­j oplodnji

Lepa pevačica često ističe da je zadovoljna svojim životom i da je zahvalna Bogu što joj je omogućio sve

ono u čemu sada uživa. Prva reč koju je izgovorio njen Jakov, njegov prvi korak, svaki osmeh i ispružena ručica – trenuci su koji čine njen život srećnim.

– Otkad imamo Jakova, shvatili smo da imamo veliku odgovornos­t. Uloga roditelja je zahtevna i mi smo odgovorni za sve ono što će on u budućnosti uraditi. Zaista uživamo i radujemo se svakom danu provedenom s njim.

Seka je jedna od retkih javnih ličnosti koja je smogla hrabrosti da otvoreno priča o procesu vantelesne oplodnje. Želela je da pruži podršku ženama koje prolaze kroz istu situaciju kao ona. Kaže da će uvek pričati o tome, ako zna da će njene reči nekome značiti i pomoći.

– Stekla sam utisak da je to tabu tema kod nas, a to nije ništa što čovek treba da krije. Moje iskustvo je fenomenaln­o. Najbitnija je vera jer od nje sve potiče. Kad nemate veru, onda je sve uzalud – priča Seka i otkriva nam da je kuvanje njen hobi.

Uživa da za porodicu i prijatelje sprema jela koja vole, baš kao što ju je naučila mama Ibrima. Ona je obeležila njeno detinjstvo, koje je vezano za selo Lipolist gde je odrasla. Iz tog perioda nosi najlepše uspomene, a i dan-danas, kada gostuje u blizini, voli da se vidi s prijatelji­ma iz tog perioda.

 ??  ?? Jakov ima godinu i po dana i deca u tom uzrastu stalno otkrivaju nove stvari, uče, istražuju. Sve je to beskrajno zabavno i Veljko i ja se radujemo svakom trenutku kad je porodica na okupu, kaže Seka
Jakov ima godinu i po dana i deca u tom uzrastu stalno otkrivaju nove stvari, uče, istražuju. Sve je to beskrajno zabavno i Veljko i ja se radujemo svakom trenutku kad je porodica na okupu, kaže Seka
 ??  ?? LIČNA KARTA
Datum rođenja:
23. 4. 1981. godine
S kim biste se rado zamenili na jedan dan:
sa Sekom Sablić
Šta vas najbrže izbaci iz takta: kašnjenje i laž Bez čega ne možete:
bez osmeha
Koncert kolege koji pamtite: Zorice
Brunclik
LIČNA KARTA Datum rođenja: 23. 4. 1981. godine S kim biste se rado zamenili na jedan dan: sa Sekom Sablić Šta vas najbrže izbaci iz takta: kašnjenje i laž Bez čega ne možete: bez osmeha Koncert kolege koji pamtite: Zorice Brunclik
 ??  ?? Seka i Veljko će u septembru proslaviti osmu godišnjicu braka
Seka i Veljko će u septembru proslaviti osmu godišnjicu braka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia