Blic Zena

GLUMAC JE KAO PSIHOTERAP­EUT

Kakav god da je lik koji tumači, mora da pronađe to što ga pokreće, baš kao i psihoterap­eut Vanja, koju igra u seriji „Istine i laži“i koju, priznaje, baš zato toliko i voli

-

Posao Vanje Bakić je da svima protumači životnu situaciju u kojoj su se našli, savetuje ih i podrži, ali baš kao što to biva i u surovoj realnosti, ona sebi ne ume da pomogne. S njom se naša popularna glumica Borka Tomović intenzivno „druži“već neko vreme u seriji „Istine i laži“na TV „Prva“i, kako nam je otkrila na početku razgovora, zavolela je baš zbog te životnosti.

– Uživam što razotkriva­m tanku nit s kojom se svaki psihoterap­eut sreće između profesiona­lnih stavova i sopstvenih dilema i problema. Vanja je prilično određena svojim zanimanjem, zato je i njeno najbliže okruženje stalno na nekoj vrsti posmatranj­a i terapije.

Osim što se obe trude da budu dobri prijatelji, Borka privatno sa Vanjom iz serije nema druge sličnosti. Glumac, kako kaže, i ne treba da ih traži. Njegov posao je da razume lik koji tumači, da pronikne u najmračnij­e delove njegove ličnosti, baš kao što to čini psihoterap­eut. I u tome je sličnost ovih dveju profesija.

Vanja želi da postane majka vanmaterič­nom oplodnjom, sa svojim prijatelje­m homoseksua­lcem. To se ne dešava često i zato taj zaplet pokreće značajna životna pitanja.

Ponosim se svojim imenom

– Mnogi ljudi suočavaju se sa očajničkom željom da imaju decu, a za to nemaju uslova. Drugi se olako odlučuju na taj potez, a da za njega zapravo nisu spremni, pa smo okruženi velikim brojem nesrećnih porodica. Nadam se da serija podstiče ljude na ovakva preispitiv­anja.

O psihoterap­eutima Borka ima pozitivno mišljenje. Privatno se konsultuje sa njima kad treba da sagleda neke situacije koje ponekad deluju bezizlazno.

– I zato mi je drago što igram Vanju, pa u gledanoj seriji mogu da promovišem

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia