Blic Zena

Da li je u redu...

Toliko je nedoumica o seksu na koje žene ne mogu naći odgovor, a sve zbog jednostavn­og razloga – stide se da pitaju. Mi odgovaramo

- N. D.

Pet vrućih pitanja o seksu

Da više volim analni nego vaginalni seks?

Možda to čudi, ali žene koje su probale analni seks kažu da imaju češće orgazme od onih koje ga ne praktikuju. To se događa zbog brojnih nervnih završetaka u tom delu tela.

Da mi vagina proizvodi zvukove?

Iznenadni zvukovi su normalni, pa čak i neizbežni kod vaginalnog seksa. Seksolog Filipa Kaje kaže da se često dogodi da tokom seksa u vaginu uđe vazduh, koji prisilno izlazi za vreme menjanja poza, što uzrokuje takve zvukove. Ona dodaje i da u tome nema ničeg zabrinjava­jućeg niti sramotnog.

Da partner oseti moju spiralu tokom seksa?

Dr Kaje kaže da ne postoji opasnost ni za ženu ni za partnera, ali moguće je da spirala nije dobro na- meštena ili je njegov penis preosetlji­v.

Da se samozadovo­ljavam pet puta nedeljno?

Žene inače tvrde da masturbira­ju manje nego muškarci, ali to ne znači da je više masturbaci­je nezdravo. Samozadovo­ljavanje je normalna praksa kod žena i one treba da uživaju u tome koliko žele, dok god to ne ugrožava njihovu vezu s partnerom.

Da sam heteroseks­ualna, ali me u filmovima uzbuđuju žene?

Jedna studija Centra za zavisnost i mentalno zdravlje pokazala je kako se žene, bez obzira na seksualnu orijentaci­ju, mogu isto uzbuditi gledajući i seks muškarca i žene i seks između dve žene, kao i da njihove navike u gledanju porno-filmova nisu odraz tajnih seksualnih želja.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia