Blic Zena

Osunčane šminkom

Lako do bronzanog tena

-

Sjaj od sunčevih zraka na licu sve je što želimo u danima koji nam dolaze, ali za sunčanje je prerano. Evo kako da šminkom postignete taj seksi bronzani efekat

Temperatur­e već uveliko prelaze 20. podeljak i vreme je da promenite rutinu šminkanja i uvedete novine kako bi vaša koža zasijala punim sjajem. Iako je vreme sun- čanja još daleko, pravilnim senčenjem lica i upotrebom određenih proizvoda možete postići onaj seksi bronzani izgled kože, samo sledite ovih nekoliko trikova.

BRONZER NA NOS, ČELO I JAGODICE

Vreme je da nabavite za nijansu tamniju boju bronzera od one koju ste koristili tokom zime i tako na licu stvorite efekat blago preplanulo­g tena. Nanesite ga na delove lica koji uvek prvi potamne na suncu – na vrh jagodica, čelo i bradu i dužinom nosa.

TREBA VAM LAGANIJI PUDER

Onaj teški, matirajući puder koji ste koristili tokom hladnijih meseci zamenite nekim laganije teksture. Pomislite samo na gužve u gradskom prevozu i duge šetnje po gradu gde teška šminka može biti samo vaš neprijatel­j. Ako nemate problema sa tenom, dovoljan će vam biti samo korektor i malo bronzera.

NA OČI IDU KREMASTIJE SENKE

Svakog proleća i leta su u trendu kremaste senke, sa malo sedefastog sjaja, koje nanosite u tankom sloju, transparen­tno poput smoki ajsa na celi kapak. Kremasto sjajne, vlažne senke daće vašem izgledu neodoljivi letnji sjaj. Šminku možete upotpuniti sa malo ili više maskare, po svom izboru.

SPREMITE RUŽ JARKE BOJE

Kako je boja prolećne odeće življa, takva može biti i paleta boja vaše šminke. Koralne nijanse crvene osvežiće vam lice, naročito karmina. Ali ako insistirat­e na prirodnim tonovima, bar na obraze nanesite rozikastij­e rumenilo.

MALO HAJLAJTERA ZA KRAJ

Za onaj holivudski sjaj, a opet sve u skladu s prirodnim i nenametlji­vim izgledom, najbolji alat jeste hajlajter. On će posvetliti određene delove lica, a najbolje je da to budu jagodice, luk iznad i ispod obrva i nos. Na taj način će vaše lice biti lepo isklesano, a sjaj postignut na neophodnim mestima.

 ??  ??
 ??  ?? „LLUMS Cosmetics Baked Duo“rumenilo i hajlajter 102 Perfect
Match, 467 din
„LLUMS Cosmetics Baked Duo“rumenilo i hajlajter 102 Perfect Match, 467 din
 ??  ?? „NYX Profession­al
Makeup“mat bronzer 05-Deep Tan,
989 dinara
„NYX Profession­al Makeup“mat bronzer 05-Deep Tan, 989 dinara
 ??  ?? „Max Factor Excess
Shimmer ES 25 Bronze“senka za oči,
1.214 din
„Max Factor Excess Shimmer ES 25 Bronze“senka za oči, 1.214 din
 ??  ?? „Essence Colour up shine on“ruž za usne
06, 287 din
„Essence Colour up shine on“ruž za usne 06, 287 din
 ??  ?? „Bourjois Healthy mix BB“tonirana krema 001,
1.289 din
„Bourjois Healthy mix BB“tonirana krema 001, 1.289 din

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia