Blic Zena

Tata po četvrti put

Tata po četvrti put

-

Znamo ga po ulogama u filmovima „Bure baruta“i „Lajanje na zvezde“, iz serija „Vojna akademija“i „Santa Maria della Salute“. Osvojio nas je svojim likovima, a sada mu još zbog jedne stvari skidamo kapu, a to je vest da će opet postati tata

Iako je već skoro dve decenije stalni član čuvenog Jugosloven­skog dramskog pozorišta, Nebojša Milovanovi­ć je sve donedavno bio onaj glumac koga svi znaju, ali ne znaju kako se zove. Taj fenomen imena i prezimena iskoristio je i kao početnu ideju za svoju predstavu „Stand down sa Nebojšom Milovanovi­ćem“, za koju je dobio i značajna priznanja. Šarmantnog Valjevca žene obožavaju, a iako ima imidž zavodnika, on jedva čeka da posle napornog dana dođe kući i uživa sa suprugom Tijanom i decom Verom, Nadom i Stojanom. Sa nama je sada podelio i neke mnogo lepe vesti.

Pa je li istina da ćete postati tata po četvrti put?

– Da, istina je. Vera se najviše raduje, jer je već zrela i naviknuta na pomoć oko podizanja mlađe braće i sestara. Ostali će svoje reakcije osvestiti kasnije.

Ako bi vam pripala nagrada za tatu godine, zbog čega biste je najviše zaslužili?

– Svaki tata koji deli obaveze i odgovornos­t u kući zaslužuje tu titulu.

Dok vaše kolege izvode stendap komedije, vi igrate predstavu „Stand down sa Nebojšom Milovanovi­ćem“. U njoj pominjete i suprugu. Šta vam je rekla nakon što ju je prvi put pogledala?

– Supruga je reagovala na poeziju koju govorim, a anegdote koje i o njoj govore shvatila je kao umetnički postupak i izjavu ljubavi.

Vaša prva uloga na filmu po kojoj vas pamti šira publika bila je u „Lajanju na zvezde“. Ko od kolega vam je tad najviše pomogao?

– Atmosfera na snimanju bila je podsticajn­a, više smo bili maturanti gimnazije nego glumci. Aleksandar Berček mi je dao korisne savete i potvrdio koliko je pravi odnos prema mladima odlika velikih glumaca.

Da li je za dobijanje uloga bitnija slika u medijima i na društvenim mrežama nego talenat?

– Talenat je neophodan i uvek nađe svoj put, a slika u medijima je često prečica za dobijanje šansi. Uloga potiče od reči „ulog“– ulog za buduće dobijanje poslova, pa vi izmerite šta je preče, a šta bliže.

Da ste u mogućnosti, kome biste najpre pomogli?

– Nadam se da ću svojom predstavom doneti radost ljudima koji žive na Kosovu, a nisu u prilici da gledaju takve scenske sadržaje. Pomoć i deljenje sa drugima je osobina i postupak koji nas vraća u naše iskonsko stanje ljudske dobrote i samilosti.

Koju predstavu ste iz publike gledali više puta?

– Kao student iz publike gledao sam „Bure baruta“sve dok nisam zaigrao u istoj predstavi. Sada je teško izdvojiti toliko večeri za gledanje jednog istog komada.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia