Blic Zena

Tek će se čuti za nas

-

Danici Krstić pobeda nije najvažnija na „Evrosongu“. Ključni su, kaže, dobra pesma i nastup koji će skrenuti pažnju svetske publike na našu zemlju.

– Od pobede na „Beoviziji“u potpunosti sam posvećena nastupu na „Evroviziji“. Znam koliko je to važno za našu zemlju, za „Balkaniku“i mene kao umetnika – kaže Danica.

U grupi „Balkanika“je od 16. godine. Saradnja sa Sanjom Ilićem joj je veliko zadovoljst­vo, jer je jedan od naših najvećih kompozitor­a.

– Druženja i putovanja s njim i članovima benda su za pamćenje. Nedavno smo poseti- li Portugalij­u da bismo snimili evrovizijs­ku razglednic­u. Jedva čekam da ponovo odemo.

Danica je rođena u Kragujevcu. Učila je violinu u srednjoj muzičkoj školi u tom gradu, a studira etnomuziko­logiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

– Sa šest godina sam počela da pevam. Imala sam sreću da je moj talenat prepoznat odmalena. Sa sedam sam pevajući osvojila nagradu na Dečjoj olimpijadi u Brnu. Dragi su mi nastupi sa „Balkanikom“na Svetskoj izložbi u Milanu, „Egzitu“, „Saboru trubača“u Guči i na „Birfestu“. Velika mi je čast bila da nastupim kao gošća na koncertu Radeta Šerbedžije.

Ponosna je i što je otpevala numere za domaće serije „Ranjeni orao“i „Greh njene majke“. Objavila je prvi samostalni album „Pod gorom se šetalo devojče“u izdanju PGP RTS-a. Ipak, Danica tvrdi da se život ne menja lako. Pobeda „Balkanike“na „Beoviziji“došla je nakon godina truda pa „Pesmu Evrovizije“ocenjuje kao logičan nastavak.

– Čuvam se od instant uticaja popularnos­ti. Ne dopuštam da bilo šta od toga što se zove „slava“utiče na mene, i tako mi je najbolje.

Snaga novih generacija, kojima i ja pripadam, jeste u energiji da možemo da menjamo svet nabolje. A baš je to i poruka pesme „Nova deca“, kaže Danica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia