Blic Zena

Lepota Izaberite ulje za svoj tip kose

-

Ukoliko izbegavate prirodna ulja za negu jer mislite da će vam umastiti kosu, grešite. Jedino s njima kosa postaje zdrava, sveža i zanosna, a pritom nećete potrošiti čitavo bogatstvo na preparate

Prirodnih ulja za kosu ima puno i sigurno se pitate koje je najbolje. Na to pitanje teško je odgovoriti, jer svako je dobro za određeni tip kose. Generalno, ulja su bogata esencijaln­im masnim kiselinama, a i svako ima posebnu kombinacij­u vitamina i minerala kojom hrane kosu i kožu glave. I još jedna predrasuda – ulja nisu samo za suvu kosu. Odlična su za ćišćenje temena, održavanje optimalne masnoće kože, a i protiv peruti. Mi smo odabrali ova tri.

AMLA DUBINSKI NEGUJE

Za raskošnu i bujnu kosu Indijke mogu da zahvale amla ulju. Osim što je prava vitaminska bomba za kosu, ovo ulje dubinski neguje oštećene i suve vlasi, pospešuje brži rast, a odličan je saveznik i u borbi protiv peruti i sedih vlasi. Poznato je i da poboljšava raspoložen­je i san, kao i da efikasno ublažava glavobolju.

KAKO SE KORISTI Barem dvaput nedeljno utrljavajt­e ulje na kožu glave pet minuta, a onda posle pola sata isperite. Ako imate vremena, slobodno ga ostavite na glavi ceo dan ili ga koristite pre spavanja pa ujutru operite. Osetićete već nakon prvog nanošenja kako vam je kosa mekana i lako se raščešljav­a.

MASKA ZA DUBINSKI OPORAVAK

POTREBNO JE: ¼ šolje ulja makadamije, 1 kap ulja čajevca,

1 kap gela aloje vere PRIPREMA: Pomešajte sastojke i nanesite ih na čistu i vlažnu kosu duž čitave dlake. Ostavite pod najlonskom kesom 15 minuta

a zatim isperite toplom vodom.

MAKADAMIJA VRAĆA SJAJ

Ulje makadamije savršeno hidrira, hrani i daje kosi sjaj. Sprečava gubitak vlage i čini kosu jačom. Povrh svega, ima izuzetnu moć upijanja pa ne ostavlja tragove masnoće na kosi i ne slepljuje je. Ulje makadamije protiv peruti je naročito efikasno, a kosu štiti i od UV zračenja.

KAKO SE KORISTI Ovo ulje odlično je za oporavak suve, beživotne i neposlušne kose. Stavite ga na čistu kosu, posle pranja, a koliko je dobro, uverićete se već prilikom prvog feniranja. Kosu ćete osušiti dvostruko brže nego ranije.

ARGAN SREĐUJE KRAJEVE

Da li ste znali da je ovo ulje tajna lepote Marokanki?

Arganovo ulje za kosu sadrži vitamin E i 80% nezasićeni­h masnih kiselina koje obezbeđuju hidratacij­u kože glave i vlasi. Takođe, ovo ulje može potpuno da oporavi oštećenja nastala hemijskim tretiranje­m kose kao što su blajhanje, bojenje i ispravljan­je, a dobro je i za ispucale krajeve.

KAKO SE KORISTI Arganovo ulje može da bude sastojak šampona ili maske za kosu, ali i da se koristi samostalno. Rezultati upotrebe arganovog ulja za kosu vidljivi su gotovo trenutno. Odlično je sredstvo kada hoćete da ukrotite zamršenu i neposlušnu kosu, koja postaje sjajna, mekana i laka za oblikovanj­e.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia