Blic Zena

Lepota PLAVA SENKA ZALUDELA SVE

Najodvažni­ji šminkerski trend iz osamdeseti­h vratio se na velika vrata. Na očima ćemo ovog leta nositi dramatičnu plavu senku koja izgleda – vau!

-

Najodvažni­ji šminkerski trend iz osamdeseti­h vratio se na velika vrata. Na očima ćemo ovog leta nositi dramatičnu plavu

senku koja izgleda – vau!

Poznata rijaliti zvezda Kim Kardašijan je, u saradnji sa svojim dugogodišn­jim šminkerom Mariom Dedivanovi­ćem, ponovo oživela plavu senku. Iako se ovaj stari trend provlačio i prethodnih godina, Kim i Mario promovišu dramatičan izgled u stilu glamurozni­h osamdeseti­h koje se vraćaju na modnu scenu.

Mnoge slavne lepotice već su prigrlile ovaj trend i prošetale ga crvenim tepihom, a i modna kuća „Šanel“promovisal­a je plavu senku na skorašnjim revijama. Ako i vi želite da isprobate najsvežiji i trenutno najodvažni­ji trend u šminkanju, pratite ove savete. USNE NEKA BUDU NEUTRALNE Prva lekcija koju je svaka od nas savladala jeste da akcenat prilikom šminkanja stavimo ili na oči ili na usne. Stoga, ako su oči dramatično plave, usne namažite „nude“karminom.

PLAVO NE STOJI SVAKOME

Ovaj trend najbolje stoji ženama sa svetlom kožom, tamnom kosom i smeđim ili sivim očima. Ili ženama s veoma preplanulo­m kožom. Pa možete li onda da nosite plavu senku ako imate plavu kosu i plave oči? Možete, jer je to sada trendi, samo nemojte stavljati istu nijansu senke kao što je boja vaših očiju, jer tad one neće doći do izražaja.

PRESKOČITE CRNI AJLAJNER

Naprosto je prejak u kombinacij­i s plavom senkom. Bolje se odlučite za tamnoplavu boju. Mornarskop­lava ili indigo će, takođe, odlično poslužiti svrsi.

NE IDITE PREVISOKO

Sa senkama intenzivni­h boja lako je preterati – zato pripazite da ne idete previsoko od linije pregiba kapka! BLENDAJTE I SAMO BLENDAJTE Četkica za blendanje je ključna kod nanošenja plave senke. Prvo nanesite senku u boji kože pa ivice plave senke pomešajte sa tim kako se ne bi video grub prelaz.

„Max Factor Wild Shadow Pot 45 Sapphire Rage“senka za oči, 782 dinara

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Plava senka na očima datira još iz perioda egipatske kraljice Kleopatre
Plava senka na očima datira još iz perioda egipatske kraljice Kleopatre
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia