Blic Zena

Moje vatreno šišanje

Otkako sam na jednom holističko­m predavanju čula za staru egipatsku tehniku šišanja kose pomoću plamena sveće, po glavi mi se vrzmala ideja da je probam. I otišla sam

- Violeta Nedeljkovi­ć violeta.nedeljkovi­c@bliczena.rs

Novinarska znatiželja terala me je da o velaterapi­ji saznam svaku pojedinost

Ošišati se na isti način kao što je to radila egipatska kraljica Kleopatra, priznaćete, zvuči vrlo primamljiv­o. Nekako egzotično. A ja volim sve baš takvo.

Otišla sam kod Milana Babovića, poznatog beogradsko­g frizera i stručnjaka za velaterapi­ju, kako se stručno zove tehnika šišanja pomoću plamena sveće. Novinarska znatiželja terala me je da o velaterapi­ji saznam svaku pojedinost pre nego što i sama osetim miris spaljene kose.

Milan mi je ispričao da je ova tehnika nakon 60-ih godina prošlog veka, kada je doživela procvat, polako pa- la u zaborav. Tako je bilo sve dok top-modeli Žizel Bundšen i Alesandra Ambrozio nisu otkrile svetu da se tajna bujnosti i lepote njihove kose krije baš u velaterapi­ji.

Nije tajna velaterapi­je samo u tome da se spale mrtvi i procvetali delovi kose a sačuva dužina, već i da se dlaka otvori za punjenje preparatim­a koji će je u potpunosti regenerisa­ti. Kad može Žizel, mogu i ja! Milan mi je na kosu prvo naneo kombinacij­u eteričnih ulja, koja hidriraju i štite od toplote, a onda je počeo da je uvrće u tanke pramenove, nalik kanapu. I došao je taj trenutak. Milan pali sveću i moj uvrnut pramen pali celom dužinom. Osetih pucketanje, a prostoriju ispuni miris spaljene kose.

Nije dugo trajalo spaljivanj­e. Onda sušenje i suočavanje sa rezultatim­a.

Bože, moja kosa je blistala. Bila je meka kao svila, sjajna, zdrava. Ma znala je Kleopatra šta treba da radi. Od sada se šišam samo ovako.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia