Blic Zena

Sreća pa nisam zaljubljen­a

Uskoro će „Arenom“zagrmeti glas koji je „Evroviziju“doveo u Srbiju i još jednom ćemo se uveriti zašto je za spektakl dovoljan samo vokal. Otkrila nam je kako teku pripreme za 24. maj i da joj je, kad ima puno posla, lakše da je sama

- Biljana Stefanović biljana.stefanovic@bliczena.rs

Na binu neće sleteti s krova, na sceni neće imati gutače vatre, već će 24. maja u beogradsko­j „Štark areni“Marija Šerifović raditi ono što najbolje zna – pevaće. Stoji pri stavu da svako treba da radi onako kako se oseća i da je usiljeno insistiran­je na performans­u jako smešno. Iako mnoge naše pevačice ističu da publika danas traži mnogo više od stajanja i pevanja na bini, Marija se baš ne slaže sa tim. A Jelena Karleuša je tim povodom izjavila da je to „moguće samo u slučaju ako ste Marija Šerifović ili Maraja Keri“.

– Jelena je pametna žena. Slažem se sa njom, suludo bi bilo da izvodim performans­e koji su karakteris­tični, recimo, za nju. Ali da ne bude zabune, moj tim i ja pružićemo publici 24. maja mnogo više od same interpreta­cije. Obećavam iznenađenj­a – najavljuje Marija u ekskluzivn­om intervjuu za „Blic ženu“.

Otpevaću „Molitvu“posle mnogo godina

Otkriva da tremu nema uopšte, da je to odavno prošlo, kao i da pre izlaska na scenu praktikuje jedan mali ritual. Pred velike koncerte voli da ćuti nekoliko minuta, da bude sama sa sobom i da se na miru pomoli u bekstejdžu.

Iako je jedina iz Srbije pobedila na čuvenoj „Evroviziji“2007. godine, dugo je u intervjuim­a isticala da joj je ovog takmičenja preko glave. To je i razlog zbog kog na nastupima nije ni pevala „Molitvu“.

– Otpevaću je sad u „Areni“prvi put posle ne znam koliko godina. Sa mnom na bini biće i sve devojke koje su bile uz mene tad u Helsinkiju, kad se desila ta čuvena pobeda na „Evroviziji“. Biće to lepo podsećanje na veliki događaj – kaže Marija i dodaje da joj je žao što Srbija ni deset godina kasnije nije uspela da izabere pravog predstavni­ka za ovo takmičenje.

Poznata kao vrlo otvore-

na i direktna, otvoreno kaže da scenom danas haraju starlete i prostitutk­e. Čak joj se čini da se tek zagrevaju, ali napominje da njoj lično niko ne smeta.

– Nisam ugrožena na bilo koji način, niti me to preterano interesuje, ali mediji koji takve stvari plasiraju treba da se zapitaju koliko su i da li su društveno odgovorni – ukazuje popularna pevačica, koju iz nedelje u nedelju gledamo i u žiriju takmičenja „Zvezde Granda“.

I u životu, kao i u poslu, uvek je iskrena, pa zato kandidatim­a ne daje laž

nu nadu. U žiriju sedi samo zbog onih koji znaju da pevaju, cilj joj je da njih odaberu i poguraju koliko god je to moguće.

– Ako neko plače zbog komentara nekog od nas iz žirija, onda nije za ovaj posao. Ja nikad neću reći za nekog da je dobar ako zaista nije tako. To je moja misija u ovom takmičenju.

Patike ću još malo pakovati u šporet

Neposredna i duhovita, Marija je u svom maniru jednom prilikom izjavila da, kad se zaljubi, potpuno odlepi i da je tad nesposobna za život. Zato smo je pitali u kojoj je sad fazi.

– Nisam zaljubljen­a i možda je bolje što je tako. Sad je vreme da se fokusiram na posao. Očekuje me koncert u Beogradu, a potom 30. juna i u Sarajevu, na stadionu Koševo. Ko zna da li bih išta od toga uspela da završim da sam zaljubljen­a…

Dok razgovaram­o, saznajemo i za Marijinu strast prema tehnici i mobilnim telefonima. Na njih troši najviše novca, mada voli i patike. Tako je nedavno na svom Instagram profilu objavila fotografij­u na kojoj se vidi kako stoji u sobi punoj patika, uz šaljiv komentar „da će ih uskoro pakovati u šporet“.

– Imam previše pari patika, mnogo više nego što je potrebno i što je normalno za jednu osobu. Ali dobro, svi imaju neku bolest koju neguju, pa može valjda ta da bude moja – priča smejući se.

Otkriva nam i da, kad god ima priliku, pobegne u Ameriku. Okean joj daje snagu i energiju, pa je posle dve nedelje u Los Anđelesu spremna za sve obaveze koje je čekaju u Srbiji.

– Beogradu nedostaju sloboda i širina koje ima Los Anđeles. Volela bih da ljudi počnu da gledaju svoja posla, pa će samim tim biti srećniji i vladaće pozitivna atmosfera u celom društvu – smatra Marija, koja je završila nižu muzičku školu u rodnom Kragujevcu.

Detinjstvo joj je, kako kaže, obeležila njena hrabra, neustrašiv­a i divna majka Verica, od koje je i nasledila pevački talenat. Priseća se i da je bila nestašna i kao dete i kao tinejdžerk­a, a ni sad, kaže, nije mnogo bolja. Ali to je Marija, originalna i svoja i baš takvu je publika toliko i voli.

Mama Verica mi je stalno govorila da moram biti svoja i nezavisna. Mislim da sam u tome uspela, otkriva Marija

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia