Blic Zena

Porodica Spevak iz Čerevića dobila spavaću sobu

Sreća nas je pogledala. Sve polako ide nabolje. Bilo je preče školovati decu, a sada je vreme da se završi započeto, optimista je Nevena Spevak, srećna dobitnica prvog kola nagradnog kviza „Blic žene“i „Forma Ideale“

- Branka Gajić branka.gajic@bliczena.rs

Zajedno sa „Forma Ideale“već devet godina vam ulepšavamo dom

Kada je u pošti u Čereviću u zadnji čas platila najskuplju tarifu da bi koverta s prijavom za spavaću sobu „Forma Ideale“stigla u roku u našu redakciju, Nevena Spevak (45) nije razmišljal­a o tome da li će sreća biti na njenoj strani.

– Verujte mi da sam tog trenutka pomislila da je moja devetogodi­šnja ćerka Marija nešto predosetil­a kada mi je rekla: „Mama, da se kladimo da ćemo dobiti sobu koju tako dugo želiš! Sto posto sam sigurna.“Ona je pisala pismo, crtala, merila, spakovala sve u kovertu i požurivala me da ne zakasnim. Ona je dete sreće, rođena je 7. januara, na Božić – uzbuđeno priča Nevena dok majstori uveliko montiraju nameštaj.

Tog podneva kad joj je telefon zazvonio i kad su joj rekli da zovu iz „Blic žene“, znala je odmah šta je. Dok nas poslužuje kafom, domaćim sokom, sremačkim kulenom i jagodama iz bašte, sve vrca od priče. Marija trči iza kuće i vraća se s pilencetom u rukama.

Same smo, a nismo

– Da vam pokažem našu Šarenku. Ona je najslađe pile i biće najlepša ko- ka i davaće puno jaja. Imamo i guske i patke, ali me je gusan jednom ujeo, pa guske manje volim – priča devojčica i brižno pazi da joj Šarenka ne pobegne.

Marija nam poverava da voli matematiku, zato bi volela da jednog dana prodaje piliće, koke... Volela bi da bude i veterinar i da ima svog konja. – Ona je jako voljeno dete. Dve godine sam je silno želela iako već imamo dvoje odrasle dece. Ponosna sam na moju Katarinu (22), koja živi u Beočinu. Ona nam je podarila dvoje unuka. Sin Danijel (25) naš je ponos i dika jer završava fakultet i radi kao grafički

Hvala vam. Posle 26 godina braka imamo svoju prvu spavaću sobu. Ali najvažnije je da imamo zdravlje, kaže naša čitateljka Nevena

Ovo je kuća puna ljubavi, u njoj trenutno živimo mama i ja. Mama je ceo život radila za nas i nije uspevala da sebi uzme spavaću sobu. Ja ću se potruditi makar da pokušam...

Iz pisma koje nam je poslala mala Marija

dizajner u Petrovarad­inu. Nas dve živimo same iako nismo same – smeška se Nevena i odmah daje objašnjenj­e.

– Moj muž Miroslav (46) radi u Slovačkoj u fabrici automobila. Već dve godine živimo odvojeno i retko se viđamo. Zato jedva čekamo juli i njegov godišnji odmor. Taj nam je mesec praznik – objašnjava Nevena.

Iako je vedra i nasmejana, ne krije da je teško. Nikako da završe kuću iako su i ona i muž vredni ljudi. Pa opet, kako kaže, sve ide nabolje. Stavljaju novu stolariju, prozor po prozor, na leto će uraditi izolaciju... Bilo je pre- če školovati decu, a sada je vreme da završe ono što su započeli odavno.

Sad imam neki novi polet

– Mladi smo se venčali. Miroslav je imao 20, ja 19 godina. Tri puta smo izašli i znali da smo jedno za drugo. Jedne subote smo se verili, a već sledeće je bila svadba – radosno priča Nevena, ističući da je sama izabrala da bude majka, domaćica i supruga.

Napominje da, od kada je saznala za nagradu, sve radi s nekim novim poletom, verom i nadom da će jednog dana i ona videti more.

– Svako ima pravo na želju, a kad se nešto silno želi, to se i ostvari – kaže.

Odlazimo da vidimo novu sobu koju je tako silno želela. Marija isprobava dušek na velikom krevetu koji će deliti s mamom dok tata ne dođe.

– Hvala vam. Posle 26 godina braka imamo svoju prvu spavaću sobu. Ali najvažnije je da imamo zdravlje. Dok smo svi zdravi, sve možemo i usuđujemo se da želimo – kaže Nevena dok nas obe ispraćaju.

 ??  ??
 ??  ?? Marija, najmlađi član Spevakovih, ushićeno nam je pokazala svoje omiljeno pile
Šarenku Da što pre vidi novu sobu, Marija je pomagala ekipi „Forma Ideale“da je sklope
Marija, najmlađi član Spevakovih, ushićeno nam je pokazala svoje omiljeno pile Šarenku Da što pre vidi novu sobu, Marija je pomagala ekipi „Forma Ideale“da je sklope

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia