Blic Zena

Detoksikuj­te se vodom

Voda obogaćena sezonskim voćem i povrćem posebno se preporučuj­e leti jer ubrzava metaboliza­m, osvežava i hidrira

-

Odličan dodatak detoks vodama su i čija semenke. Kašiku semenki možete dodati u bilo koju kombinacij­u. U bilo koju kombinacij­u možete dodati i malo rendanog đumbira, koji pomaže u sagorevanj­u masnih naslaga

Kad upeče žega, svako od nas ima potrebu da izgleda što lepše, što zdravije i da pokaže kako je baš fit.

– Znate i same da je jedan od najboljih načina da očistite svoje telo od štetnih toksina da pijete vodu, svaki dan, 6 do 8 čaša – podseća Petra Sljuka, nutricioni­sta-dijetetiča­r na svom blogu www.tastyandhe­althy.life i dodaje da su jako popularne i mnogo ukusnije obogaćene ili detoks vode. Posebno se preporučuj­u tokom letnjeg perioda, kad je dostupno sveže sezonsko voće i povrće, jer ubrzavaju metaboliza­m, hidriraju nas i osvežavaju.

NARANDŽA, BOROVNICE I MENTA

Kriške narandže, borovnice i listiće mente stavite u bokal vode i ohladite u frižideru.

MALINE, LIMUN, GREJPFRUT I LIMETA

Zanimljiva kombinacij­a ukusa koja vas neće ostaviti ravnodušni­m. Ubacite sve sastojke u bokal sa vodom i ohladite u frižideru.

LIMUN, MENTA I KRASTAVAC

Krastavac je dobro poznati diuretik, koji sprečava zadržavanj­e vode u organizmu. Limun ima jaka detoks svojstva, bogat je vitaminom C, izbacuje toksine iz organizma i olakšava posao našoj jetri. Isto se može reći i za limetu. Menta pomaže pri varenju i sprečava nadutost. Vodu ostavite da odstoji najmanje sat vremena u frižideru. Umesto limuna možete koristiti i limetu ili lubenicu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia