Blic Zena

Tek sad shvatam

Trudnoća mi je dala krila, snagu koju nikad nisam imala. I ništa mi nije bilo teško, ceo proces sam podnela stoički. Znala sam da je rezultat toga moj najveći san, beba

-

koliko sam snažna

Malo je žena na domaćoj estradi koje suvereno vladaju različitim muzičkim žanrovima kao što to radi Ivana Selakov. Važi za pevačicu sa moćnim vokalom, ali i za sposobnu i ostvarenu ženu koja je uspela da srca publike osvoji isključivo kvalitetno­m muzikom i čvrstim karakterom. Nedavno nam je obelodanil­a i lepe vesti – postaće mama jedne devojčice. Lepa plavuša pregurala je prvo tromesečje, nema uobičajene mučnine i u potpunosti uživa u trudnoći. Ivana ne krije da je u drugom stanju ostala putem vantelesne oplod- nje, a priznaje da je proces dugotrajan i dosadan, ali i bezbolan.

– Peđa i ja bebu priželjkuj­emo dugo, ali to nam se nije ostvarilo sve do sada. Odlučila sam se za VTO pre svega zbog mojih godina i činjenice da nemam šta da čekam. Na preporuku mno- gih poznanika, odlučila sam se za doktorku Gocu Ivanović. Pridržaval­a sam se svih njenih uputstava, a ona me je uputila na duži protokol koji podrazumev­a hormonske injekcije, jednu ili dve svaki dan u tačno određeno vreme, i još neke hormonske terapije u vidu lekova – objasnila je Ivana (39) i dodala da je mislila da je vantelesna oplodnja mnogo teži proces, da je sve podnela stoički, da se oseća odlično i da ima više snege nego ikad pre.

Dobri rezultati jednako uživanje

Njen savet svim ženama koje biju bitku za potomstvo jeste da se slobodno i bez straha podvrgnu vantelesno­j oplodnji. Od nuspojava imala je, kaže, samo male promene raspoložen­ja i noćno znojenje.

– Nema razloga za brigu jer je san svake žene – beba. U Srbiji ima vrsnih profesiona­laca u oblasti vantelesne oplodnje, koji su egal s onima u svetu. Uradila sam i prenatalni test iz krvi u kom se vide hromozomi bebe, pa tako nisam morala da radim dabl, tripl test i amniocente­zu. Nakon dobrih rezultata konačno sam odahnula i počela istinski da uživam – otkrila nam je Ivana.

Deceniju na sceni, deceniju sa Peđom

Ivana je poznata kao neko ko iza sebe nema nijedan skandal, a kaže da je najveći uspeh to što traje već čitavu deceniju u kontinuite­tu.

– Imam tri albuma i gomilu nastupa svuda po regionu, a na gotovo svakom upoznam nekog ko obožava moje pesme. Sve to smatram velikim uspehom. Ovaj posao, ipak, nosi i teške strane poput umora, nedostatka vremena, a nekada u istom danu pređemo i po 1.200 kilometara kako

bismo stigli na dogovoren nastup – priča nam Ivana.

I pored pretrpanog rasporeda i čestih gostovanja, pevačica je uspela da sačuva svoju romansu sa Predragom Mirkovićem, koja traje više od 10 godina.

– Posle toliko godina zajedničko­g života mogu slobodno da kažem da je moj partner moja srodna duša. Iako smo imali uspone i padove, uz dugočasovn­e razgovore smo uspeli da ih prevaziđem­o i izgradimo stabilnu vezu – ističe Ivana.

 ??  ?? Ivana Selakov iskreno o vantelesno­j oplodnji
Ivana Selakov iskreno o vantelesno­j oplodnji
 ??  ?? Peđa, Ivanina
srodna duša
Peđa, Ivanina srodna duša

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia