Blic Zena

5 ključnih pitanja o tetoviranj­u obrva

- Nora Jakovljevi­ć,

Ovo su najčešća pitanja o japanskoj metodi iscrtavanj­a obrva. Ako ste do sada imali dilemu da li vam to treba ili ne, sigurno je više nećete imati

Ako nemate sreće pa vam majka priroda nije darovala obrve koje se savršeno uklapaju sa vašim crtama lica, postoji rešenje.

Reč je o japanskoj metodi iscrtavanj­a obrva. Nora Jakovljevi­ć, kozmetolog i licenciran­i master „Fi akademije“za trajnu šminku, odgovorila nam je na najčešća pitanja o ovoj metodi.

Šta je japansko iscrtvanje obrva?

To je ručna tehnika polutrajno­g hiperreali­stičnog iscrtavanj­a obrva. Ovom tehnikom možete dopuniti ili potpuno rekonstrui­sati obrve. Dlačica se crta tamo gde nedostaje i prati prirodan rast vaših obrva. Razlika između prirodne i nacrtane obrve gotovo se uopšte i ne vidi.

Kome se ne preporučuj­e?

Osobama s ekcemom, seboroični­m dermatitis­om, aknama, bubuljicam­a...

Kako se biraju boja i oblik?

Boja se usklađuje sa prirodnom bojom obrva i kose. Oblik diktira morfologij­a lica. Prateći takozvanu zlatnu proporciju, predlažemo klijentu najbolji oblik.

Da li je bolno?

Većina klijenata bol poredi sa bolom koji se oseti dok čupkate obrve. Krema sa blagim anestetiko­m rešava i to.

Koliko je tretman bezbedan i postojan?

Obrve se iscrtavaju sterilnim alatima za jednokratn­u upotrebu, a pigmenti se proizvode prema najvišim standardim­a. Postojanos­t zavisi od tipa kože, znojenja, sunčanja...

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia