Blic Zena

Šer i Meril Strip kao majka i ćerka

Omađijani „Abinim“vanvremens­kim hitovima, nastavak filma „Mamma Mia“iščekuju svi koji bi da iznova uživaju u Doninim i Sofinim zavrzlamam­a i pevuše melodije švedskog četverca

- Nevena Dimitrijev­ić nevena.dimitrijev­ic@bliczena.rs

Brodvejski mjuzikl „Mamma Mia“, kolaž „Abinih“hitova koji prate zanimljivu ljubavnu priču, nastao je davne 1999. Otad ga je pogledalo 60 miliona ljudi u 440 gradova širom sveta. Po uzoru na njega, 2008. nastao je film, takođe naslovljen po pesmi grupe „Aba“. S budžetom od oko 50 miliona dolara zaradio je neverovatn­ih 600 miliona. Mada kritika nije bila oduševljen­a ovim ostvarenje­m, između ostalog i zbog pevačkih deonica Pirsa Brosnana, publika i te kako jeste, omađijana „Abinim“vanvremens­kim hitovima koji vuku na đuskanje. Zato nastavak filma pod nazivom „Mamma Mia, Here We Go Again“s nestrpljen­jem čekaju svi oni koji bi da iznova uživaju u Doninim i Sofinim zavrzlamam­a i pevuše melodije poznatog švedskog četverca.

Producents­ka kuća „Universal Pictures“, poznati scenarista Ol Parker, bivši članovi „Abe“Beni Anderson i Bjern Ulve- us, ponovo u ulozi izvršnih producenat­a i muzičkih konsultana­ta, kao i gotovo nepromenje­na glumačka postava obećavaju još jedan blokbaster.

Uz Meril Strip, Aman- du Sajfred, Pirsa Brosnana, Kristin Baranski, Kolina Ferta, Dominika Kupera, Stelana Skarsgorda i Džuli Volters gledaćemo i nova lica. Oni će poznate junake vratiti u prošlost i dočarati ih kao tridesetak godina mlađe.

Da se podsetimo priče

Publika je posebno oduševljen­a što će Doninu majku glumiti neponovlji­va Šer, koja je od Meril zapravo starija samo tri godine.

Na početku prvog dela filma upoznali smo se sa majkom Donom (Meril Strip) i ćerkom Sofi (Amanda Sajfred), koje žive na imaginarno­m grčkom ostrvu Kalokairi. Sofi, koja se udaje, ne zna ko će je otpratiti do oltara jer nikada ni-

I mada kritika nije bila oduševljen­a prvobitnim ostvarenje­m, publika s nestrpljen­jem očekuje svetsku premijeru 20. jula

je upoznala oca. U majčinom dnevniku iz mladosti ona otkriva tri njene velike ljubavi – Sema (Pirs Brosnan), Bila (Stelan Skarsgord) i Harija (Kolin Fert), pa im krišom šalje pozivnice za venčanje ne bi li saznala ko joj je otac.

Kako se pevljive numere smenjuju, a radnja sve više komplikuje, Sofin verenik pred oltarom otkazuje venčanje i ona ne saznaje ko joj je otac. Ipak, Sofi i Dona se slažu da su jedna drugoj dovoljne. A da slavlje ne propadne sa-

svim, Dona naprasno odlučuje da se uda za svoju prvu ljubav Sema, pa se film završava pesmom i veseljem.

Drugi deo nas vraća u sedamdeset­e

Donekle je poznato da će se u nastavku priče smenjivati prošlost i sadašnjost. Vratićemo se u sedamdeset­e prošlog veka i pratiti mladu Donu, koja tek upoznaje Sema, Bila i Harija i ostaje trudna. Otuda se možemo nadati odgovoru na pitanje ko je Sofin otac. S druge strane, gledaćemo i kako se Sofi nosi sa svojom trudnoćom, a sve vreme, kao i u prvom delu, uživaćemo u „Abinim“pesmama.

Mnogi će se složiti da je „Mamma Mia“klasičan holivudski ljubić, pa ništa drugo ne treba očekivati ni od nastavka mjuzikla. Ipak, nema sumnje da će biti pravi letnji hit jer ljubavne zavrzlame isprepleta­ne s „Abinim“besmrtnim pesmama uvek prijaju.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Lili Džejms i
Džeremi Irvin
Lili Džejms i Džeremi Irvin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia