Blic Zena

Najlepše su čvrste grudi koje staju u šaku

-

Po muškoj percepciji, što su grudi čvršće, žena je zdravija i bolji je izbor za partnerku

Kada ne traže lek za smrtonosne bolesti i ne bave se globalnim otopljavan­jem, naučnici pokušavaju da odgovore na pitanja koja vekovima muče čovečanstv­o, a jedno od njih je i kakve to ženske grudi vole muškarci.

Ako ste mislili da se uvek „lepe“za one najveće, rezultati britanskog naučnog istraživan­ja objavljeni u časopisu „Evolution and Human Behavior“će vas iznenaditi.

Muškarci, a njih je u istraživan­ju bilo tačno 267 i to iz celog sveta, rekli su da su im od veličine mnogo važniji oblik i čvrstoća grudi.

Istina, za neke od njih su velike grudi imperativ u odabiru partnerke, ali više od 90 odsto ne misli tako.

Na prvo mesto stavili su čvrstoću grudi, nezavisno od toga koliko su velike. Oko 80 odsto ispitanika reklo je kako su im najdraže grudi srednje veličine, ni premale ni prevelike, ali važno je da budu čvrste i da lepo stanu u šaku.

Ova ljubav ka čvrstim grudima zapravo i nije neko iznenađenj­e, kažu naučnici, zato što ih muškarci podsvesno povezuju sa „seksualnim opstankom najsposobn­ijih“. Naime, po njihovoj percepciji, što su grudi čvršće, žena je zdravija i bolji je izbor za partnerku.

E sad, da ne ispadne da su muškarci površna bića koja samo pričaju o seksu i grudima, i ovi ispitani su nakon ankete odmah naglasili da su im za ljubav i zajednički život potrebne neke druge stvari koje nemaju veze ni sa oblikom, ni sa veličinom, a ni s čvrstoćom ženskih grudi.

Hajde da im verujemo.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia