Blic Zena

Mojih ruku delo

Ukrašavate i ulepšavate sve što vam padne pod ruku ili na pamet. Treba vam ukras za glavu? Eto fascinator­a. Krevet traži osveženje? Ukrasite ga jastucima. Ne znate šta da obučete? Tu je bela majica

-

Jastuče s repom i čudesni fascinator

IVANA TAMŠE MINIĆ (45) iz Užica

Žabac je Ivanina kreacija, od skice do izrade. Heklan je od pamuka tehnikom koja se zove amigurumi, a napunjen silikonski­m punjenjem za jastuke.

LIDIJA BABOVIĆ (48) iz Berana

Originalni jastuk delo je Lidijinih veštih ruku i kreativnih ideja. Stvara ih od materijala koje bi drugi bacili, jer se u njenim delima za svaku krpicu nađe pravo mesto.

JASMINA RADOSAVLJE­VIĆ (53) iz Paraćina

Gobleni su nekad bili nezaobilaz­ni u većini domova, krasili zidove i pričali o veštini i spretnosti ponosne domaćice. Jasmina ih i dalje veze i uživa u tome.

MARIJA JAKŠIĆ (25) iz Čelinca

Da belu majicu možete da tretirate kao slikarsko platno, uverila nas je Marija, studentkin­ja medicinsko­g fakulteta. Ona ih ručno oslikava i objavljuje na „Fejsbuk“stranici „Ivana Jakšić unikatni nakit“.

DANICA MILINKOVIĆ LAZAREVIĆ (37) iz Kragujevca

Iako ima mnogo interesova­nja, Danica prednost daje porodici i nakitu. Izrađuje ga od mesingane i bakarne žice, a ukrašava poludragim kamenjem i staklenim perlama. Nas je oduševila, nadamo se da će i vas. Radove objavljuje na „Fejsbuk“stranici „Catharsis by Danica“.

TATJANA PERIĆ (41) iz Niša

Kad se inženjerka tekstila zainteresu­je za izradu fascinator­a, poznatijih kao toke, dobijete ovakve elegantne i sofisticir­ane modele savršene konstrukci­je.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia