Blic Zena

Mojih omiljenih pet: Danica Maksimović Haljina sa sećanjem na Batu

Haljina sa sećanjem na Batu DANICA MAKSIMOVIĆ

-

Danica odvajkada važi za jednu od naših najlepših glumica, što se nije promenilo ni sada, kada uveliko gazi sedmu deceniju. Ona stavom, šarmom, a i linijom prosto pleni. Glumu je završila na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Minje Dedića, zajedno sa Branislavo­m Lečićem i Darom Džokić. Prva uloga bila joj je 1980. godine u filmu „Hajduk“, a uz Tanju Bošković, Milenka Pavlova i Radeta Marjanović­a dugo je bila nosilac repertoara Pozorišta na Terazijama. U braku je s Todetom Lolićem i imaju sina Miloša, uspešnog reditelja. Ovog puta pričali smo o njenom fantastičn­om stilu. Evo šta je izdvojila iz svog ormana za „Blic ženu“.

1. MLAĐA U BELOM

Bela boja je uvek moj izbor jer lepo osvetli lice. Još kad se na to doda koji karner, deluje tako ženstveno i mladalački. Ovakva bluza lepo se slaže i sa raznim donjim delovima, od širokih sukanja do farmerki, pa je zgodna za kombinovan­je. U njoj se osećam udobno, a ipak sređeno.

2. VEČNA CVETNA HALJINA

Svakoj ženi treba jedna ovakva haljina, moćna i večna, koja nikad ne izlazi iz mode. Ova „Blumarine“je od muslina, sa cvetnim desenom, ručno došivanim ružicama i vrlo decentnim štrasom. Prvi put sam je, sećam se, obukla na festivalu u Novom Sadu. Otvarali smo ga Bata Živojinovi­ć i ja. Otad je nosim samo u specijalni­m prilikama. Osećam se kao princeza u njoj.

3. TREND KOJI SAM ISPRATILA

Pletena torbica je veoma moderna ove godine, ali nije to razlog zašto sam se zaljubila u nju, već to što je ona toliko ljupka, lagana, nepretenci­ozna, a opet tako efektna.

4. KRALJEVSKA BOJA ZA KRALJEVSKE PRILIKE

Ove posebne cipele „Balenciaga“veoma su upečatljiv­e, a izabrao ih je, verovali ili ne, moj muž, koji zaista poznaje moj ukus. Zbog kraljevsko­plave boje prvi put sam ih obula za jednu priliku na Belom dvoru. Ma, predivne su!

5. ŠTRAS SVE DIŽE NA VIŠI NIVO

Naočare su moj fetiš, što one za vid, što sunčane. Imam veliku kolekciju raznih naočara, a ove sunčane naočare „Miu Miu“su mi posebno drage. Iako su jako upadljive i imaju štras, njihova prednost je u tome što i najobičnij­u odevnu kombinacij­u dižu na viši nivo.

 ??  ?? 2
4
5
3
4
2 4 5 3 4
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia