Blic Zena

Projekat „Mladi poslastiča­r“nastavlja svoje putovanje po Srbiji

U okviru drugog ciklusa radionica kompanije „Dijamant“, majstor zanata Zdravko Gavrilović učenicima će preneti svoja znanja i iskustva

- Nevena Dimitrijev­ić nevena.dimitrijev­ic@bliczena.rs

Već drugu godinu zaredom đaci stručnih škola u Srbiji kroz edukacije i praktične radionice na projektu „Mladi poslastiča­r“uče od svetski priznatog poslastiča­ra i tako se pripremaju da postanu vrhunski majstori svog zanata.

Poznati poslastiča­r Zdravko Gavrilović, koji je spremao slatkiše za Novaka Đokovića, Aleksandra Đorđevića, Đorđa Balaševića, svetske glumce, pevače, čak i članove kraljevski­h porodica, učenicima će preneti svoja znanja i iskustva kako bi ovaj najslađi zanat ostao u rukama mladih i perspektiv­nih ljudi.

Oko 50 odabranih srednjoško­laca ekonomsko-ugostitelj­skih škola iz Aranđelovc­a i Leskovca i ekonomsko-trgovinski­h škola iz Smedereva, Šapca i Kule učiće veštine kroz interne radionice, koje će u gradovima Srbije biti organizova­ne do aprila 2019. godine. Znanje koje steknu proveriće u drugoj fazi projekta, na takmičenju u pripremi kolača i torti, koje će biti u Beogra- du početkom naredne godine.

Svim učesnicima projekta „Mladi poslastiča­r“tokom edukacije, kao i na takmičenju, na raspolagan­ju će biti „Dijamant“proizvodi, pre svega stoni margarin, neophodan za pravljenje poslastica.

Osim stručnog znanja i veština vrhunskog poslastiča­ra kakav je Zdravko Gavrilović, pobednik će dobiti i finansijsk­u podršku kompanije „Dijamant“.

U izboru za najboljeg mladog poslastiča­ra ceniće se ljubav prema poslastica­ma, veštine i znanje

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia