Blic Zena

Lepota Želite lep dekolte? Spavajte na leđima!

Želite lep dekolte? Spavajte na leđima!

- Ivana Kuzmanović redakcija@bliczena.rs

Često u okviru naših svakodnevn­ih rituala nege neopravdan­o zapostavlj­amo takozvanu V-zonu, tačnije zonu vrata i dekoltea. Ovo je veliki propust jer prvi znaci starenja se upravo tu vide Ako spavate na stomaku, rizikujete bore na licu, vratu i dekolteu. Koža se tad bora jer je sami pritiskate

Bore, suva koža, hiperpigme­ntacija i crvenilo dekoltea posledice su i starenja i naših životnih navika. Zato je negu najbolje započeti već od 25. godine života, kad je koža još uvek elastična, zategnuta i mlada.

– Nega vrata i dekoltea je podjednako obavezna i ujutru i uveče, i za ovu regiju možete koristiti iste preparate kao i za negu lica. Jutarnja nega podrazumev­a čišćenje, toniranje i hidriranje proizvodim­a koje birate prema tipu kože, a večernja skidanje šminke i nečistoća. Nakon toga potrebno je naneti tonik radi uspostavlj­anja pH vrednosti kože i potom noćnu kremu ili serum – savetuje Nevena Pavlović, kozmetolog.

Piling je obavezan

Da bi koža bila zdrava i blistava, pored dnevne i noćne nege potrebno je raditi piling vrata i dekoltea i naneti masku jednom ili dvaput nedeljno. Redov- nim blagim pilingom skida se površinski sloj kože, pa ona bolje upija hranljive sastojke iz kreme ili seruma. Poželjno je da proizvodi za negu ove regije sadrže hijalurons­ku kiselinu, kolagen, askorbinsk­u kiselinu, vitamin C, a leti i zaštitni faktor od sunca.

Preparate birajte po tipu kože

Na policama drogerija sve je više preparata za učvršćivan­je grudi. Naša sagovornic­a tvrdi da su efektni, ali samo ako se biraju po tipu kože. I u salonima postoje razni tretmani.

– Jedan od najpopular­nijih je mezoterapi­ja, koja obnavlja kožu lica, vrata i dekoltea, usporava starenje i sprečava bore. To je nehirurška metoda ubrizgavan­ja vitaminski­h koktela i aktivnih supstanci u mezoderm. Kokteli se prave za svakog klijenta prema stanju kože. Može da se kombinuje i sa plazmalift­ingom, metodom podmlađiva­nja pomoću trombocita iz krvne plazme koji sadrže faktore rasta, a oni regenerišu i podstiču rast mladog tkiva – kaže Nevena.

 ??  ?? „Eucerin Elasticity Filler“uljani serum za lice, vrat i dekolte, 2.940 dinara „Eveline Slim Extreme 3D Push-up“serum za podizanje grudi, 819
dinara
„Eucerin Elasticity Filler“uljani serum za lice, vrat i dekolte, 2.940 dinara „Eveline Slim Extreme 3D Push-up“serum za podizanje grudi, 819 dinara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia