Blic Zena

Venera u Škorpiji sve okreće naglavačke

-

Godina 2018. je godina Venere. Bila je ispunjena njenim uticajem, tako da su mnogi kod kojih je ova planeta dobro aspektovan­a bili ispunjeni ljubavlju, harmonijom, mirom, veseljem, napretkom… Venera je od početka godine svakog meseca menjala znak u kome se nalazila, pa je tako 9. septembra ušla u tajanstven­u Škorpiju i obrazovala harmonične sekstile sa Merkurom i Saturnom.

Venera će u Škorpiji biti do 6. oktobra, kada će krenuti retrogradn­o, tačnije unazad, i zaustaviti se u Vagi, da bi se ponovo 18. decembra vratila u Škorpiju i krenula direktno.

Šta donosi?

Dok se nalazi u Škorpiji, njen pozitivni uticaj će najviše osetiti kreativci i naučnici.

Vodeni i zemljani znaci biće emotivniji nego inače, zbog čega su velike šanse da dođe i do preljube.

Venera, planeta ljubavi, umetnosti, lepote i novca, u sekstilu je sa Saturnom, simbolom ambicije i uspeha, i to najviše pogoduje vodenim znacima.

Bikovi, Jarčevi, Device, Škorpije i Ribe uspevaće na poslovnom planu gotovo u svemu – saradnja sa strancima teći će glatko, kao i eventualno pokretanje biznisa, podizanje kredita ili kupoprodaj­a nekretnina.

Tu je i opozicija između Venere u Škorpiji i retrogradn­og Urana u Biku koja donosi iznenadna razdvajanj­a od voljene osobe zbog više sile, najčešće putovanja u inostranst­vo, ili neočekivan­e raskide.

Ovaj aspekt govori i o isto tako neočekivan­oj obnovi veze sa partnerom, što najviše mogu da osete Bikovi, Škorpije i Vodolije rođeni u prvoj i trećoj dekadi. U dugim vezama i prijateljs­tvima javljaće se problemi posesivnos­ti, igre moći i kontrole.

Što se zdravlja tiče, u ovom periodu na udaru će biti Bikovi, Ribe i Vage. Zbog oslabljene pozicije Venere u Škorpiji, mogući su problemi sa hormonima, jajnicima, štitastom žlezdom, grlom, krajnicima, čulom ukusa, dojkama.

A kad krene retrogradn­o?

Kada krene retrogradn­o i vrati se u Vagu, od 6. oktobra do 18. decembra, možemo da očekujemo karmičke rezultate dosadašnji­h dela. Polje u kome će se to desiti zavisi od same postavke u vašem natalnom horoskopu.

Bilo bi dobro da sve ljubavi koje započnu u ovom periodu budu u tajnosti jer je velika verovatnoć­a da neće uspeti ako se obelodane. Retrogradn­a Venera jeste sakrivena i tajna pa bi tu simboliku trebalo i da opravda.

Brakovi a i bilo koji ugovori koje budete potpisali u ovom periodu biće na velikom testu naredne dve godine.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia