Blic Zena

Muškarac nedelje: Branko Veselinovi­ć

Moja porodica je prošla velika iskušenja

-

Kada je sa 18 godina zakoračio u novinarski svet, Branko Veselinovi­ć ni slutio nije da će i sam biti deo 60 godina duge tradicije Radio-televizije Srbije. Informativ­ni program brzo ga je uzeo pod svoje i uvukao mu se pod kožu, a on i danas, kao na početku karijere, smatra da televizija ne treba da izgubi ulogu koju je imala na početku – da informiše, obrazuje i zabavi.

Od ove sezone voditelja poznatog po perfektnoj dikciji i lepim manirima gledamo u Dnevniku, ali i u Jutarnjem programu RTS-a.

Radujete li se povratku u Jutarnji program? Kako ćete uspeti da uklopite jutarnji i večernji raspored? – Uklapanje rasporeda neće biti jednostavn­o, pogotovo što sada Jutarnji program traje dva sata duže. U prvoj smeni sam već proveo šest godina i znam šta mogu da očekujem. Trudiću se da, sada malo stariji i iskusniji, dam veći doprinos programu sa najdužom tradicijom.

U čemu je najveća čar novinarske profesije?

Šta vam je posao doneo, a šta oduzeo? – Oduzeo mi je praznike sa porodicom, ali i doneo mnoge radosti i izazove, poput usavršavan­ja na mestima gde je stvarana istorija novinarsko­g poziva. Mislim da je još rano za svođenje računa.

Kako u današnje vreme biti i pristojan i zanimljiv na medijskom nebu? Mnogi u utakmici za gledanost upadnu u zamku lake zabave. – Ne bih nikome da sudim jer mislim da svako postupa u skladu sa svojim uverenjima ili mogućnosti­ma. Uostalom, postoji jedan osnovni izbor u životu – „vera ili večera“. Svako tu granicu kroji sam.

Rođeni ste u Zagrebu. Jedno vreme ste živeli u Zrenjaninu, pa ste se preselili u Beograd. Kad se prisetite detinjstva, kako je ono izgledalo? – Svakako mi nije bilo dosadno iako bih danas izabrao mirnije detinjstvo. Ponosan sam na moju porodicu, koja je prošla kroz velika iskušenja. Zahvalan sam što nas je taj put još više učvrstio.

Šta biste sami sebi poklonili? – Brvnaru na planini, to mi je u genima.

Imate li naloge na „Fejsbuku“i „Instagramu“i jeste li poput većine zavisni od ovih društvenih mreža? – Koristim društvene mreže, ali samo kad imam povoda. „Instagram“ne zahteva veliku koncentrac­iju i ne oduzima toliko vremena kao „Fejsbuk“, pa mu zato dajem prednost. Od „Tvitera“sam se davno oprostio, nisam takav posvećenik.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia