Blic Zena

Sa Mihailom delim sve, pa i porođaj

-

Jednostavn­a je, šarmantna, britka, odlučna, baš kakve bi princeze i trebalo da budu. Ova naša, narodska, kako je zovu, tako i živi – u Topoli, gde ne brine o parkingu i semaforima i gde spokojno i u miru provodi trudničke dane

Princeza Ljubica Karađorđev­ić sa suprugom, princem Mihailom, čeka prvo dete. Dane do porođaja odbrojava u Topoli, u Beogradu planira da se porodi, a onda se vraća u šumadijski gradić, gde će živeti s mužem i bebom.

– Osećam se odlično. Nisam morala naročito da usporim ili promenim stil života. Radim punom parom i nameravam da, ako se sve bude odvijalo istim tokom, radim sve dok beba ne dođe na ovaj svet – kaže Ljubica (29).

Zasad uspeva u tome, jer od kuće radi kao konslutant za farmaceuts­ke kompanije. Ipak, u inostranst­vo je odvode brojni sastanci i svesna je da će tu stavku morati da promeni kako trudnoća bude odmicala.

– Srećna sam što dosad nisam imala nikakve tegobe, pa sam mogla da izdržim taj tempo rada... Planiram i da se nekoliko meseci posle porođaja vratim u slične tokove, jer mi je posao veoma bitan.

Suprug je u svemu podržava

Vest o prinovi stigla je dve godine nakon venčanja na Oplencu, prvog kraljevsko­g posle 1922, kada su se na večnu ljubav na istom mestu zakleli kralj Aleksandar I i kraljica Marija. Cela porodica je bila veoma uzbuđena zbog toga.

– Potrebno je vreme da se to prihvati kao realnost, da se prihvati ideja da se u vama stvara nov život. Meni je to bilo potpuno fascinantn­o.

Ništa manje nije fascinanta­n ni podatak da se beba očekuje 1. januara 2019.

– Da smo zakazivali porođaj, odabrali bismo bolji datum. Nadamo se da neće baš biti za novogodišn­ju noć, ali videćemo, kako priroda odluči.

Mihailova odluka da prisustvuj­e rođenju deteta došla je, kako kaže Ljubica, prirodno.

– Biće uz mene na porođaju. Ako ja prolazim kroz to, zašto ne bi i on? Zajedno smo celu trudnoću, pa zašto bi samo porođaj bio moj. I kasnije ćemo biti podjednako uključeni u odgoj i negu bebe, tako da će i ono ponoćno menjanje pelena biti na smenu – kaže s osmehom.

Ljubica i Mihailo su dugo razmišljal­i da život u velikom gradu zamene onim u malom mestu.

– Topola je bila logičan izbor. Mi-

 ??  ?? Sve devojke sanjaju da budu princeze, sanjaju o princu na belom konju, kruni, balovima, ali realnost je drugačija – ta uloga sa sobom nosi veliku odgovornos­t
Sve devojke sanjaju da budu princeze, sanjaju o princu na belom konju, kruni, balovima, ali realnost je drugačija – ta uloga sa sobom nosi veliku odgovornos­t

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia