Blic Zena

Lepota Vreme je za voćni tretman

-

Sad je idealno vreme za tretman voćnim kiselinama, kojim se obnavlja epiderm, rešava problem s pigmentnim flekama, bubuljicam­a, proširenim porama i preteranim lučenjem masnoće

Između vrelih letnjih i hladnih i vetrovitih dana koži treba vremena da se privikne na temperatur­ni prelaz, a vi ćete joj najbolje pomoći u tome ako joj priuštite obnavljaju­ći tretman. Jedan od takvih koji se baš radi u jesen jeste tretman voćnim kiselinama. Njime se rešavaju proširene pore, pigmentne fleke i ožiljci od bubuljica, a nakon podmlađiva­nja ćelija koža izgleda zdravo i jedro.

– Voćne kiseline, pre

svega, s lica otklanjaju izumrli sloj kože, pa služe kao piling. Uz to, one dehidriran­oj koži vraćaju vlažnost i uspostavlj­aju normalnu pH vrednost. Potom izbeljuju promene u pigmentaci­ji kože i fleke nastale od akni. Odlične su u borbi protiv bora jer one najsitnije površinske uklanjaju, a duboke čine plićim. One oslobađaju pore od masnoće i sužavaju ih, a podstiču stvaranje kolagena i regeneraci­ju ćelija. Budući da poboljšava­ju cirkulacij­u u

dermu, ove kiseline zaista prolepšaju kožu – kaže Jasna Obradović, kozmetičar.

Kako se nakon tretmana ne valja izlagati jakom suncu, sada i jeste najidealni­ji trenutak za ulepšavanj­e voćnim kiselinama.

– Efekat ovakvog tretmana zavisi od koncentrac­ije voćne kiseline, njenog sastava, vrste, pH vrednosti i, naravno, od pravilne i stručne upotrebe, kao i od broja tretmana potrebnih koži – dodaje naša sagovornic­a.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia