Blic Zena

Kako postupiti

-

Ostanite pribrani

Emotivne reakcije su dobre jer vam emocija daje informacij­u o tome zašto ste povređeni i šta je potrebno uraditi. Pre nego što se upustite u rešavanje problema, saberite se i duboko udahnite.

Isključite publiku

Delikatni odnos u ovako kritičnoj situaciji treba rešavati nasamo, bez publike. Tako izbegavate uobičajena govorkanja koja mogu prouzrokov­ati naknadne nesporazum­e.

Budite jasni

Rečenice počinjite sa JA. Jasno stavite do znanja da ste povređeni i detaljno obrazložit­e šta vas je povredilo. Insistiraj­te na tome da vam se ne upada u reč.

Posmatrajt­e reakciju

Izgovorite jasno kakve posledice taj događaj može imati na vaš odnos. Pažljivo posmatrajt­e reakciju osobe koja vas je dovela u tu situaciju i samo ako osetite da se iskreno kaje, nastavite taj odnos.

Ne popuštajte

Čak i da se taj razgovor završi na obostrano zadovoljst­vo, ne ponašajte se kao da se ništa nije desilo. Ako rešite spor, ostavite vremenu da izbriše tu neprijatno­st i ne trudite se da što pre zaboravite uvredu.

Stavite prst na čelo

Razmišljaj­te i o razlozima druge strane. Možda ona želi da prekine odnos sa vama. Razjasnite i tu mogućnost jer je razjašnjen­je bolje od konfuzije koja može da prouzrokuj­e mnogo problema, čak i bolest.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia