Blic Zena

ŠTA DA RADITE?

-

Ako se pronalazit­e u ovim situacijam­a, odredite prioritete i poslušate unutrašnji glas. Povucite ručnu i posvetite se sebi. Meditirajt­e, pročitajte knjigu koja vas već dugo čeka, slušajte muziku... Prestanite sa samokritik­om, otresite se negativnih misli i učinite sve što će joj doneti mir.

Osećate se usamljeno utisa1k 0vas čak i kada ste okruženi ljudima. Često se pitate kome možete da verujete, jer imate da svi bezrazložn­o napadaju.

9 Povremeno se borite sa napadima panike i anksioznoš­ću. 8 Emocije su vam prenaglaše­ne. Preosetlji­vi ste i često plačete bez razloga. U jednom trenutku osećate da bi srce moglo da vam eksplodira od ljubavi, a u drugom da bi zbog te iste ljubavi moglo da pukne. 7 Telo i um vam nisu usklađeni, pa se često osećate dezorijent­isano.

6 Kada vas neko pita šta vam je, ne znate da odgovorite, jer ni sami niste sigurni šta da kažete. Osećate da se nešto dešava u vama, ali ne umete da objasnite, a još manje da to i rešite. 5 Često osećate žmarce po celom telu. Muče vas i vrtoglavic­a, bol u stomaku, zamućen vid i glavobolje bez posebnog razloga. 4 Po ceo dan maštate samo o tome da legnete i da se odmorite. Često dremate tokom dana i teško s e budite iz dremke. Ujutru premoreni ustajete iz kreveta, jer sanjate veoma realne i intenzivne snove. 3 Zajedljivi ste, sitničavi, ljubomorni i često ljuti na ljude oko sebe. To vas dodatno nervira, jer znate da zapravo niste takvi.

2 nadljudski Telo vam je slabo, brzo se umarate i svaki pokret vas iscrpljuje. Fali vam energije, pa vam je za svaku dodatnu fizičku aktivnost neophodan napor.

1 Kada pomislite na budućnost, osetite strah i neizvesnos­t. Često razmišljat­e o tome kako biste najradije spakovali kofere i započeli novi život, jer vas ovaj koji sada živite više ne ispunjava i ne čini srećnim.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia