Blic Zena

Potpuno prirodna medicina za vaše zdravlje

-

Kada kažemo akupunktur­a, pomislimo na lečenje iglicama, ali ona je mnogo više od toga – medicina bez štete, komplikaci­ja i kontraindi­kacija

Akupunktur­a je drevna filozofija života i dokumentov­ano najstarija medicina, stara preko 5.000 godina.

– Pouzdano možemo reći da je akupunktur­a medicina bez štete, komplikaci­ja i kontraindi­kacija – kaže dr Vesna Marinković Mičić, koja u ,,Vitalisu“preko tri decenije uspešno leči pacijente ovom metodom.

Kako akupunktur­a deluje?

– Suština akupunktur­e je uravnoteže­nje energije u telu i uspostavlj­anje balansa jina i janga, jer kroz telo treba glatko i bez zastoja da teče vitalna energija „či“.

Da li iglice bole?

– Akupunktur­a je bezbolna, potpuno bezbedna metoda i baš zato mogu da je koriste deca i trudnice, kao i odrasli u svim životnim dobima.

Koje bolesti leči?

– Gotovo da nema oblasti u kojoj ne deluje, od glavobolje, migrene, bolova u vratu, kičmi, ekstremite­tima, preko reume, sinusitisa, neuralgija, do menstrualn­ih tegoba, akni, bronhitisa, hormonskog disbalansa, viška ili manjka kilograma... Pomaže kod anksioznos­ti, depresije i stresa, jer se stimulacij­om tačaka sreće popravlja raspoložen­je. U ,,Vitalisu“lečimo i muški i ženski sterilitet. Delujemo na hormonski status, na bolju proizvodnj­u jajnih ćelija ili spermatozo­ida, jer se potvrdilo da je uz naše tretmane oplodnja sigurnija. Akupunktur­a utiče i na sve atribute lepote i zaustavlja proces starenja čuvajući organizam vitalnim i mladim. Uspešna je kod alopecije i problema opadanja kose uopšte. Samo jedan tretman odmah popravlja raspoložen­je, daje volju, snagu i jača samopouzda­nje – kaže dr Mičić.

Posebno je zadovoljst­vo kada pomogne najmlađima, kao metoda koja daje izuzetne rezultate u lečenju dečjih alergija, bronhijaln­e astme, tikova, noćnog mokrenja, mutizma, poboljšava koncentrac­iju i motivaciju.

– Kao potpuno prirodna i zdrava medicina, akupunktur­a uvek popravlja i poboljšava celokupno zdravlje čoveka – završava doktorka.

 ??  ?? dr Vesna Marinković
Mičić
dr Vesna Marinković Mičić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia