Blic Zena

Jedna od nas

LIČIM NA JOVANKU BROZ I JEDVA ČEKAM DA JE GLUMIM

- Biljana Stefanović biljana.stefanovic@bliczena.rs

Kad sam rodila sinove, povukla sam se i posvetila se njima. Shvatila sam da me godinama niko nije zvao i pitala sam se da li ću ikad više stati na daske. Ali sve to prođe i evo u 2018. igrala sam u „Korenima“i filmu „Taksi bluz“, koji je sad u bioskopima,

kaže lepa glumica

Uloga dispečerke Tanje je baš pisana za mene. Volim da se šalim i kažem da je moja histerija privatno bila inspiracij­a za taj lik. Međutim, moja Tanja nije samo neka histerična, hormonski poludela žena, već je u stanju i da se zaljubi, pa u jednom trenutku shvata da je glavni junak čovek njenog života – kaže glumica Milena Predić za lik koji igra u filmu „Taksi bluz“.

Ovo ostvarenje trenutno puni bioskopske sale, kako u Srbiji, tako i u regionu. Publika je s oduševljen­jem dočekala romantičnu komediju, a Andrija Milošević, koji igra glavnu mušku ulogu, i Milena na društvenim mrežama dobijaju na hiljade poruka i pohvala.

Ne brinem se za svoju budućnost

Tokom prošle godine šarmantna glumica bila je i deo serije „Koreni“, u kojoj je tumačila lik Kate. U seriji je bila majka Žarku Lauševiću, sa kojim se srela samo jednom u kadru. Ali su zato u šminkernic­i proveli tri sata jer je zbog uloge Milenu trebalo postariti, a Lauševića podmladiti kako bi sve izgledalo verodostoj­no.

Najsmešnij­e je kad me deca vide na televiziji. Čudno im je kad sam u kadru sa nekim drugim muškarcem, pa pitaju gde im je tu tata

– Za mene je to snimanje bilo posebno jer je reč o jednom predivnom romanu i scenaristi­čki je bilo toliko zahvalno. Pritom, i podela uloga je bila vrhunska i mi glumci jedino možemo da poželimo više ovakvih projekata – ističe Milena, koju smo gledali i u serijama „Selo gori, a baba se češlja“, „Žene sa Dedinja“, u filmu „Sveti Georgije ubiva aždahu“...

Iako je glumački hleb neizvestan, Milena se za svoju budućnost ne brine. Ima i previše ideja, a jedna od njih je da snimi film o Jovanki Broz, pa polako radi na tome. Kažu joj da likom čak i podseća na nju.

– Kad sam rodila sinove Savu (6) i Iliju (4), povukla sam se i posvetila se njima. Shvatila sam da me godinama niko nije zvao. Pitala sam se, bože, hoću li ikad više stati na daske, da li će me se neko setiti. Ali sve to prođe. Moj utisak je da čovek treba samo da radi na sebi – otkriva Milena i nastavlja:

– Spasle su me godine čitanja i povezivanj­a sa ljudima koji imaju impuls da nešto stvore. U svim teškim trenucima držalo me je to što, kad sednem sa suprugom i prijatelji­ma, smislimo nešto dobro. Lepo je kad shvatite da možete da pokrenete neke ideje.

Zahvaljuju­ći suprugu Marku Jociću, producentu i scenaristi, naučila je kako da prigrli život slobodnog umetnika. Kao dete koje potiče iz filmske porodice, on joj je pomogao da ne pati zato što je sve tako neizvesno, što nema standardno radno vreme, što ne pripada jednom pozorištu. Navikli su da se bore i da zaista žive za film.

– Najsmešnij­e je kad me deca vide na televiziji. Na primer, čudno im je kad sam u kadru sa nekim drugim muškarcem, pa pitaju gde im je tu tata. Ali još su mali i sve su to dečja zapažanja.

Pobegla sam sa farmacije

Milena je rođena Pančevka, a detinjstvo su joj obeležili prijatelji, dramski studio Jasmine Večanski, zahvaljuju­ći kom je i shvatila da je gluma njen životni poziv. Kao dete imala je i veliku strast prema odbojci, koju je trenirala više od 10 godina u Ženskom odbojkaško­m klubu „Dinamo“. Na pitanje o čemu je maštala kao dete, s osmehom kaže da se jedino seća da je bila opsednuta poslom kasirke.

Sa nama je podelila još jednu informacij­u, nepoznatu javnosti.

– Tri godine sam studirala farmaciju, samo zato što su to upisale moje dve najbolje drugarice. Ali nisam sebe videla tu i u 22. godini sam upisala Fakultet dramskih umetnosti. Moj tata, inače mašinski inženjer, bio je apsolutno šokiran, a majka iznenađena. Iz svega toga naučila sam da čovek stvarno treba da radi ono što voli jer će se tako lakše boriti sa vetrenjača­ma na putu – zaključuje Milena na kraju.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Zahvaljuju­ći suprugu Marku Jociću, producentu i scenaristi, naučila je kako da prigrli život
slobodnog umetnika
Milena sa bratom Nebojšom na dočeku
Nove godine
LIČNA KARTA Datum rođenja: 15. 9. 1981. Uzrečica koju stalno ponavlja: kako bih ti rekla Omiljena aplikacija na telefonu: „Instagram“Idol iz detinjstva: Nebojša Glogovac, kada je pogledala film „Ubistvo s predumišlj­ajem“Putovanje koje pamti: Lisabon sa suprugom
Zahvaljuju­ći suprugu Marku Jociću, producentu i scenaristi, naučila je kako da prigrli život slobodnog umetnika Milena sa bratom Nebojšom na dočeku Nove godine LIČNA KARTA Datum rođenja: 15. 9. 1981. Uzrečica koju stalno ponavlja: kako bih ti rekla Omiljena aplikacija na telefonu: „Instagram“Idol iz detinjstva: Nebojša Glogovac, kada je pogledala film „Ubistvo s predumišlj­ajem“Putovanje koje pamti: Lisabon sa suprugom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia