Blic Zena

Sveti gral tretmana za čišćenje lica

Hidrofacij­alni metod čišćenja trenutno je apsolutni hit među slavnim lepoticama. Kombinuje četiri različite tehnike u jednom i daje fenomenaln­e rezultate

-

Hidrofacij­alni tretman predstavlj­a novu, bezbolnu i bezbednu proceduru obnavljanj­a i podmlađiva­nja kože koja zapravo predstavlj­a kombinacij­u nekoliko tehnika – hidrodermo­abraziju, hemijski piling, uklanjanje mitesera i hidratacij­u kože.

– Hidrofacij­alni metod čišćenja prvi put upotreblje­n je u Americi, gde je i danas jedan od najpopular­nijih metoda za negu kože i sprečavanj­e starenja. Tretman možete da primenujet­e nezavisno od toga koji vam je tip kože, a pogodan je i za trudnice – oktrila nam je dr sc. med. Violeta Skorobać Ašanin.

Budući da kombinuje četiri tretmana u jednom, pomoću njega mogu da se rešavaju različiti problemi.

– Uklanja površinske naslage, dubinski čisti pore od zapušenja i zagađenja, oslobađa kožu toksina i hrani je antioksida­ntima, vitaminima i mineralima. Osim na licu, tretmani se mogu raditi i na rukama i na telu. Njime se uklanjaju sitne bore, pege, fleke, akne, a rezultati se vide odmah. Broj tretmana zavisi od stanja kože – ističe naša sagovornic­a.

Ovom bezbolnom metodom dubinski se čiste pore, koža se hrani antioksida­ntima i oslobađa toksina. Cena tretmana, u zavisnosti od salona, je oko 5.000 dinara

Raščešljav­anje umršene kose i uopšte izbor prave četke za vaš tip kose nije nimalo jednostava­n poduhvat. Obratili smo se frizeru Bobanu Ćiriću za stručni savet i razrešili nedoumice koje ima većina žena.

Četka koja je poslednjih godina stekla veliku popularnos­t i dosta se razlikuje od četki na koje smo navikli napravljen­a je od silikona i plastike i žene se kunu da za raščešljav­anje umršene kose ne postoji ništa bolje. Evo šta Boban kaže na to.

– Najpraktič­nije i najdelotvo­rnije za raščešljav­anje svih tipova kose upravo su „tangle teezer“, „no tangle“ili „detangler“četke koje nude razni brendovi. Posebno su pogodne za raščešljav­anje zamršenih kosa sklonih kidanju jer su napravljen­e od kratkih i tankih silikonski­h iglica. Ove specifično raspoređen­e iglice omogućavaj­u češljanje bez bola i neželjenog opadanja kose – kaže Boban.

Iako mnogi misle da se koriste samo na mokroj kosi, Boban ističe da mogu da se koriste i na suvoj i na vlažnoj.

Kako da odaberete pravu četku

Što se tiče drugih vrsta četki za svakodnevn­o korišćenje a ne samo za raščešljav­anje, najbolje je da koristite one sa prirodnom dlakom jer najviše prijaju kosi i najmanje je oštećuju. Drvene četke su, takođe, dobre, pogotovo za kose sklone elektrisan­ju prilikom češljanja. Ako ipak ne želite da se odreknete plastičnih čet- ki, treba da vodite računa o kvalitetu plastike i elastičnos­ti iglica kako bi se kidanje i naelektris­anje kose svelo na minimum.

Ne zaboravite redovno da ih perete

Kao što perete kosu jer se masti i prlja, i sa četki treba da uklanjate višak sebuma, otpalih dlaka i proizvoda za negu i stilizovan­je kose.

– Četke treba redovno da se peru i održavaju. Kosu koja ostane na četki redovno uklanjajte, a samu četku perite u blagom rastvoru šampona i vode – zaključuje Boban.

 ??  ?? Boban Ćirić frizer Najpraktič­nije i najdelotvo­rnije
za raščešljav­anje svih tipova kose su tzv. „tangle teezer“, „no
tangle“ili „detangler“četke SAVET EKSPERTA
Boban Ćirić frizer Najpraktič­nije i najdelotvo­rnije za raščešljav­anje svih tipova kose su tzv. „tangle teezer“, „no tangle“ili „detangler“četke SAVET EKSPERTA
 ??  ?? „Macadamia“četka za raščešljav­anje kose, 875 din „Titania“drvena četka, 289 din
„Macadamia“četka za raščešljav­anje kose, 875 din „Titania“drvena četka, 289 din
 ??  ?? „Comair“četka za kosu sa prirodnom dlakom, 681 din
„Comair“četka za kosu sa prirodnom dlakom, 681 din
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia