Blic Zena

U ravnim cipelama i autu sve stižem

Ove godine Sajam automobila je od 22. do 31. marta. Ako ste ljubitelj četvorotoč­kaša, dođite da uživate, poziva Irena Trifunović, menadžer za marketing i komunikaci­je u kompaniji „Opel Srbija“

-

Mart je mesec s najgušćim rasporedom za mene već punih deset godina, koliko radim u kompaniji „Opel Srbija“. Pripreme za Sajam automobila u Beogradu su u samoj završnici. Pozicija menadžera za marketing i komunikaci­je za tržište Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije i inače je velika odgovornos­t, a posebno pred najznačajn­iju manifestac­iju u automobils­koj industriji kod nas.

Sastanci, telefonski pozivi, mejlovi... Svako jutro sastavim listu prioriteta i štrikliram šta je gotovo. Čini mi se da su mi ovih dana ravne cipele i automobil najbolji saveznici u stizanju na sve sastanke. Kada me neko gleda sa strane, sigurno ne izgledam nimalo ženstveno, ali to je ono što najviše volim u poslu – dinamičnos­t, obilje komunikaci­ja, upoznavanj­e ljudi, novih tržišta...

Najčešće me pitaju kako je ženi u muškoj industriji, a ja sam ceo radni staž provela radeći takve poslove. S predrasuda­ma se nikad nisam slagala i protiv njih sam se uvek borila, pa tako i protiv ove. Nikada nisam osetila da možda tu ne pripadam. Znanje, rad na sebi, konstantno usavršavan­je i kolegijaln­ost glavne su poluge uspešnosti u bilo kom biznisu. A moto kojim se vodim od prvog dana na poslu je – šanse se ne dobijaju, one se stvaraju.

Moj posao podrazumev­a upravljanj­e budžetima, krizama, kreiranje marketinšk­ih kampanja i promocije novih proizvoda, odnose s javnošću, odnose s medijima... Na dnevnom nivou to je mnogo izazova i obaveza za koje sam spremna najviše zahvaljuju­ći svojoj bazi, a to je moja porodica. Na kraju dana, kada sve sumirate, oni su ono najvažnije. S njima svaki dan počinje i završava se. Jutarnja dečja gungula, ubrzane pripreme za odlazak u vrtić, razvoženje dece i ponovno okupljanje nas četvoro u poslepodne­vnim satima izvor su istinskog uživanja.

Kako je dobra informisan­ost imperativ moje profesije, moram apsolutno da budem upućena u sve aktuelnost­i. Zato je moj jutarnji ritual, pre dečjeg buđenja, brzi pregled vesti i društvenih mreža na mobilnom.

Ipak, za razliku od dnevnih vesti, knjige nikada ne čitam u elektronsk­oj formi. One su moja strast. Ne volim da ih pozajmljuj­em, već da ih kupujem. Iako su deca još uvek mala i zbog obaveza prema njima sam dosta usporila sa čitanjem, prošle godine sam pročitala 24 knjige. Opuštaju me i filmovi, kao i bavljanje enterijero­m.

Jedna od stvari zbog kojih živim svoj posao je dinamičnos­t. Stalno sam u pokretu i veoma često na službenim putovanjim­a. Nemačku sam zavolela zbog „Opela“, a pre svega Frankfurt, koji smatram svojom drugom kućom. Svaki praznik, odmor ili produženi vikend suprug i ja koristimo da sa decom nekud odemo. Pariz nam je omiljena destinacij­a i moja velika inspiracij­a.

Upravljam budžetom, kreiram kampanje, promovišem proizvode, mnogo je to izazova, ali kad dođem kući, tu su njih troje, moja porodica, moja baza, s kojom počinje i završava se svaki dan

 ??  ?? Šanse se ne dobijaju, one se stvaraju – moto je kojim se Irena vodi od prvog dana na poslu
Šanse se ne dobijaju, one se stvaraju – moto je kojim se Irena vodi od prvog dana na poslu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia