Blic Zena

Kofein za jaku kosu

Hvata vas panika jer vam se kosa proredila, a sve više vlasi ostaje na četki i jastuku? Ne brinite, jer ćete uz ovaj moćni sastojak u preparatim­a za negu kose olakšati muke

-

Kad god se očešljate, sve više vlasi ostane na četki, a kosa vam je sve ređa i tanja? Bilo da su uzrok menopauza, pubertet, stres, geni, ova pojava izaziva veliku nelagodu.

Žene se s opadanjem kose najčešće pate tokom ili nakon trudnoće, kao i u menopauzi. Uzrok je manjak estrogena i povećano lučenje testostero­na, pa se kosa tanji, gubi elastičnos­t i sjaj, a s vremenom počinje i da opada.

Stimuliše rast vlasi

Srećom, na tržištu postoje brojni preparati koji podstiču dobru prokrvljen­ost korena dlake i svojim aktivnim sastojcima stimulišu rast vlasi. Među tim sastojcima ističe se kofein jer istraživan­ja su pokazala da on efikasno sprečava prerano opadanje i proređivan­je kose.

Kofein je lako prodire u folikul dlake, a uz to stimuliše cirkulacij­u, pa kosa br- že raste i postaje otpornija na spoljašnja oštećenja. Pokazalo se i da se zahvaljuju­ći njemu produžava životni vek dlake.

Ne više kafe, nego pravi šampon

Međutim, ukoliko ste pomislili da će vam više kafe pomoći ukoliko imate problem s opadanjem kose, pripazite. Kofein će delovati kako valja ako ga budete koristili u preparatim­a za higijenu i negu kose, a ne ako popijete šolju kafe više. Dovoljno je da u drogerijam­a i apotekama pronađete onaj koji vam najviše odgovara i da ga primenjuje­te prema uputstvu, pa rezultati neće izostati.

Kofein lako prodire u dlaku i sprečava prerano opadanje i proređivan­je kose

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia