Blic Zena

Metaboličk­i X sindrom

-

Da li ste znali da se gojaznost označava kao poremećaj koji u međunarodn­oj klasifikac­iji bolesti ima šifru E66? Te masne naslage koje nam svakodnevn­o narušavaju estetski doživljaj tela čine i mnogo više štete od one koja je vidljiva okom. U predelu stomaka postoji dva tipa masnoće – potkožna, koju možemo uhvatiti prstom u vidu kožnih nabora, i visceralna, dublje postavljen­a, koja se nalazi oko unutrašnji­h organa. Ovo salo je metaboličk­i aktivno, luči supstance koje pokreću niz reakcija u organizmu i dovodi do razvoja danas jako učestalog – metaboličk­og X sindroma.

Metaboličk­i X sindrom nije bolest, već skup karakteris­tika koje zajedno povećavaju rizik od nastanka dijabetesa tip 2 i kardiovask­ularnih problema u vidu infarkta srca i šloga. Ove karakteris­tike obuhvataju gojaznost, visok krvni pritisak, povišene nivoe šećera u krvi i visoke trigliceri­de.

Ako ste žena, a obim struka vam je veći od 80 cm, ili muškarac sa obimom struka preko 94 cm, treba da znate da spadate u rizičnu grupu za nastanak pomenutog sindroma. Cilj prevencije je rešavanje osnovnog problema, prekidanje prve karike u lancu, a to je gojaznost. Saveznik u gubitku kilograma mogu biti i suplementi dijeti.

„Saffranex“deluje na srž problema, napada mast na ćelijskom nivou. Kompleks citrusa (grejpfrut, slatka i crvena pomorandža) – SinetrolXp­ur® inhibira enzim fosfodiest­erazu što dalje, kroz nekoliko koraka, pojačava sagorevanj­e trigliceri­da iz masnih ćelija (adipocita). U dva klinička ispitivanj­a dokazano je da se na taj način nagomilane masne naslage eliminišu sa posebno kritičnih regija, stomaka i bokova. Pored toga, „Saffranex“sadrži i kofein iz guarane, koji pruža dodatnu energiju tokom dana. Na kraju, tu je i glavni sastojak šafran – najskuplji začin na svetu, koji ima antistres dejstvo i doprinosi boljem raspoložen­ju.

Ne postoji dovoljno dobar razlog da vam briga o sebi ne bude na prvom mestu! Uložite u svoje zdravlje i već danas poručite inovativnu formulu „Saffranexa“putem sajta www. saffranex.rs ili pozivom na 011/40-10-874.

Iskoriste akciju 2 + 1 GRATIS

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia