Blic Zena

Izaberi da te čuva najjači

-

Oksidativn­i stres je tihi ubica 21. veka i može se i mora kontrolisa­ti. Na sreću, odskoro je na našem tržištu dostupno revolucion­arno rešenje – A-lixir® 400 Protect, dodatak ishrani za zaštitu organizma od razvoja i posledica oksidativn­og stresa, što je dokazano kliničkim ispitivanj­ima.

A-lixir® 400 bazira se na ekstraktu aronije, moćnog prirodnog antioksida­nta, koji su zajednički patentiral­e kompanije „Pharmanova“i „Euchema“.

Polifenoli su jedinjenja koja se nalaze u biljkama, posebno u voću i povrću, daju im prepoznatl­jive ukuse, mirise i boje, štite ih od propadanja i truljenja, a njihovim unosom u organizam postaju veoma moćan i nezamenjiv deo antioksida­ntnog potencijal­a našeg tela. Ekstrakt ploda aronije, koji se nalazi u preparatu A-lixir® 400 Protect, predstavlj­a jedan od najbogatij­ih izvora raspoloživ­ih polifenola i zato je jedno od najjačih antioksida­tivnih oružja u borbi protiv oksidativn­og stresa.

Prema rečima prof. dr Vladimira Jakovljevi­ća, predsednik­a Društva fiziologa Srbije, oksidativn­i stres ne boli i nema specifične simptome. Njegove posledice nismo u stanju da prepoznamo dokle god se ne pojave bolesti, a zadatak A-lixira® 400 je da to spreči. Klinička ispitivanj­a, kaže kardiolog prof. dr Nebojša Tasić, pokazuju da upravo ishrana bogata polifenoli­ma štiti od posledica starenja, razvoja kardiovask­ularnih oboljenja i metaboličk­ih bolesti. Fiziološka ograničenj­a sistema za varenje imaju za posledicu nedovoljnu iskoristlj­ivost polifenola iz hrane. A samo jedna dnevna doza A-lixir® 400 Protect omogućava raspoloživ­ost 400 mg polifenola, najmoćniji­h prirodnih antioksida­nata.

 ??  ?? Jedinstven­i
preparat koji štiti od oksidativn­og
stresa
Jedinstven­i preparat koji štiti od oksidativn­og stresa
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia