Blic Zena

Naše 44 godine

Aki Rahimovski, pevač rok grupe „Parni valjak“, praši balkanskom rok scenom 44 godine. Iako upisan u rok legende bivše Jugoslavij­e, sebe ne vidi kao zvezdu jer, kako kaže, samo je jurio svoj dečački san da bude muzičar

-

U okviru turneje „Runda 44“grupa „Parni valjak“nastupiće 9. novembra u „Štark areni“u Beogradu, gde je sve počelo pre 44 godine. Ono što su sanjali, to im se upravo danas i događa, kaže Aki Rahimovski i dodaje da najradije sluša rokenrol i privilegov­an je okruženjem dobrih muzičara i još boljih ljudi.

Kad se prisetite početaka karijere, šta ste sanjali i čemu ste se nadali? – Sanjali smo upravo ovo što nam se i danas događa. Da sviramo, putujemo, da imamo ljude koji vole to što radimo.

Postoji li veća balkanska pozornica na kojoj niste nastupali, a rado biste? – Ne mogu da se setim da negde nismo bili, mislim da takva pozornica ne postoji.

Husein Hasanefend­ić Hus, jedan od osnivača „Parnog valjka“, i vi ste višedeceni­jski prijatelji i kolege. Trajete tolike decenije, kako? – Naš odnos neka i dalje, kao sve ove godine, ostane samo naš. Zajedno smo 44 godine. Mislim da je to odgovor.

Kad ste osetili da vam se život zauvek menja jer ste postali zvezda? – Nisam osetio jer se nije mnogo promenio. Pitanje je i šta znači biti zvezda, pogotovo u okruženju u kojem živimo.

Kako vam izgleda današnja rok scena bivše Jugoslavij­e? – Drago mi je što vidim, uslovno rečeno, staru gardu, da još praši svom snagom.

Da li je danas mladim rokerima lakše ili teže nego kad ste vi počinjali? – Svako vreme nosi svoje breme. Današnje je potpuno drugačije. Definitivn­o je sada lakše ljudima da predstave to što rade. Postoji mnogo društvenih platformi za to.

Imate li u Beogradu omiljeno mesto za izlazak? – U Beogradu se uvek lepo osećamo! Imamo mnogo prijatelja, imamo nekoliko mesta gde uvek svratimo. Mogu vam reći, ne možemo dočekati svirku u „Štark areni“!

Kad ste bili dečak, o kojoj profesiji ste maštali? – Upravo o ovoj! Slušao sam bendove koji su nam bili dostupni, nije bilo lako dopreti do onoga što se sluša u inostranst­vu. Zato je bilo slađe.

Šta vam je popularnos­t donela i odnela u životu? – Odnela mi nije ništa, a donela mi je mnogo lepih stvari. Zadovoljan sam kako je sve ispalo.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia