Blic Zena

5 ZA sudokrem

-

Sudokrem je mnogo više od kreme za negu nežne dečje kože. Ovu moćnu kremu u svom neseseru treba da ima i svaka dama, posebno u zimskim mesecima. Neguje ispucale usne, ruke i pete i pomaže kod problemati­čne kože sa bubuljicam­a

HIDRIRA USNE I UMIRUJE CRVENILO NOSA

S dolaskom hladnijeg vremena našoj koži treba više vlage. Na vetru i minusu usne prvo stradaju, pa da vam ne bi ispucale, pre izlaska iz kuće na njih nanesite tanak sloj sudokrema. On sadrži lanolin, koji omekšava kožu usana i sprečava njihovo isušivanje. U zimskim mesecima prilikom prehlade i gripa sudokrem je odličan i za negu crvene, osetljive kože u predelu nosa.

NEGUJE ISPUCALE RUKE I PETE

Suve, ispucale ruke ne deluju nimalo ženstveno, a tokom zime su česta pojava. Da bi koža na rukama bila mekana i hidrirana, pomešajte sudokrem s nekoliko kapi dečjeg ulja i nanesite ga kao losion na ruke. Sudokrem može biti vaš odličan saveznik i za ispucale pete. Dovoljno je da nanesete na pete deblji sloj ove kreme, navučete pamučne čarape preko noći i već ujutru primetićet­e promenu jer će koža na petama biti mekša.

POMAŽE KOD BUBULJICA I AKNI

Ako ste nekad imali bubuljice, sigurno znate da ne prolaze lako. Ukoliko želite da ih se rešite i skratite muke, isprobajte sudokrem. Na bubuljicu dobro utrljajte ovu kremu nekoliko puta tokom dana i promene nabolje biće brzo vidljive. Kao i na pelenski osip, ova krema blagotvorn­o i efikasno deluje i na akne i bubuljice.

SMANJUJE CRVENILO POSLE DEPILACIJE

Crvena i iritirana koža posle depilacije uobičajena je pojava za većinu pripadnica lepšeg pola. Da biste rešile ovaj problem, sledeći put namažite kožu sudokremom jer smanjuje iritaciju, a može vam pomoći i da ublažite crvenilo nakon čupanja i oblikovanj­a obrva. Krema je na vodenoj bazi, pa prilikom njenog upijanja dolazi do prijatnog osećaja hlađenja, što olakšava neugodnost­i.

ŠTITI MANIKIR NA RUKAMA

Poslednja stvar koju želite da vidite nakon pranja sudova jeste oštećen lak na noktima. Da biste sačuvali manikir, sledeći put pre pranja na nokte u tankom sloju dobro utrljajte sudokrem. Njegova vodena baza stvoriće štit na noktima i pomoći će vam da sačuvate manikir.

Da sudokrem nije samo krema za bebe, potvrđuju i brojne poznate svetske bjuti blogerke. Na svojim „Instagram“profilima često otkrivaju cake za primenu ove kreme u službi ženske lepote i nege kože

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia