Blic Zena

Muškarac nedelje: Zdravko Čolić Da ste mi još dugo, dugo tako lepe i uspešne

Ljudima nije potrebno puno. Nije važan novac, već emocija, zato porodici i lepim prijateljs­tvima treba da se radujemo. To je veliko bogatstvo za mene

- Biljana Stefanović biljana.stefanovic@bliczena.rs

Četvrtak. Deset uveče. Zove me urednica. Znam da je vanredno stanje čim tako kasno zove.

– Radiš sutra intervju sa Čolom. Dolazi u redakciju da nam čestita 15. rođendan – kaže mi i završava razgovor.

Ne zna se da li sam više bila zbunjena, uzbuđena ili srećna. Čola, ja, intervju. Pa takvi razgovori dešavaju se jednom u pet godina.

Petak. Dolazim u redakciju, a pripravnos­t na najvišem nivou. Šetaju se čiviluci, ormari, koleginice sijaju, poput nestrpljiv­ih tinejdžerk­i čekamo čuvenog Čolu i pevušimo: „Ti možeš sve.“

A on zaista može sve. To se videlo čim je ušetao u redakciju poput pravog šarmera, s prepoznatl­jivim osmehom, balonom i tortom.

Ta neka neobjašnji­va energija i harizma idu s njim.

– Evo mene ko Deda Mraz. Srećan vam 15. rođendan i da nam dugo, dugo ostanete tako lepe i uspešne! Morao sam lično da vam čestitam jer ste i vi mene lepo iznenadile za moj 60. rođendan. Sad je vreme da vam to vratim – rekao je legendarni Zdravko Čolić, pa se sa svakom od nas izljubio i izgrlio kao da se poznajemo godinama. Iskreno, najviše se obradovao susretu s našom Ljiljom, Sarajlije su to.

Kod njega nema umišljenos­ti i izigravanj­a zvezde. I pored takvog uspeha i karijere kojom samo retki mogu da se pohvale, Čola stoji čvrsto na zemlji. Normalan, opušten, znatiželja­n.

– Raja, baš mi je drago što sam ovde s vama, ali iskreno. Nije vam jubilej svaki dan. Čekajte da se malo prigrlimo – kaže u šali dok sečemo tortu, a otpevao nam je i rođendansk­u pesmu.

Pričao nam je o pripremama za beogradske koncerte, jer nije lako napuniti četiri „Arene“, ali i o publici, koja ga usrećuje na svakom nastupu.

– Kad sam ja u pitanju, ono što je lepo i što me uvek dirne, to je kad na koncertima vidim nekoliko generacija.

Kako vreme prolazi, ta generacijs­ka priča ne jenjava i meni lično to mnogo znači. Čim sva ta publika ostaje uz mene godinama, znam da je vredelo raditi naporno. Srećan sam zbog toga – priča nam dok mi ne uspevamo da skinemo osmeh s lica u njegovom prisustvu.

Razgovaral­i smo i o ženama koje su obeležile njegov život. Nije ih, naravno, bilo onoliko koliko je čaršija pričala po kuloarima.

– Majka je, naravno, na prvom mestu. Obeležila je moj život, pružila mi je mnogo ljubavi, ali i podržavala me jer sam bio vrlo ambiciozan. Roditelji su se trudili da brata i mene izvuku u svet, da završimo škole – ističe Čola i dodaje da supruga Aleksandra, s kojom je u braku 18 godina, takođe ima posebno mesto.

Tu su, razume se, i ćerke Una i Lara. Priznaje da nije strog tata i da ga ponekad zbog toga supruga kritikuje.

– Prema njima ne mogu da budem previše strog kritičar, ne znam zašto. Možda će to koštati u životu i mene i njih,

mada nekad i ja pomislim da bi trebalo da budem malo stroži, takva su vremena – kaže iskreno legendarni pevač.

Kad je otišao, mi smo i dalje pevušile njegove pesme i divile se toj prizemnost­i. I zbog toga ne može svako biti Čola, toliko uspešan, a toliko normalan.

Morao sam lično da vam čestitam jubilej. I vi ste mene lepo iznenadile za moj rođendan i sad je vreme da vam to vratim

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia