Blic Zena

Moćna meditacija koja otvara sce

Meditacija je najprirodn­iji proces regeneraci­je našeg tela. Otkrivamo vam jednu laganu koja će vam pomoći da se umirite i otvorite svoje srce za sve dobro što dolazi

-

Najviše vremena provodite sa sobom, ritam vašeg srca je ritam vašeg života. Najmanje što možete jeste da mu podarite mir, ljubav i spokojstvo, jer ono će kucati za vas i s vama onoliko koliko i vi budete na ovoj planeti.

Čuvena Lujza Hej, najpoznati­ji životni trener na planeti, smatrala je da, ako ovu moćnu tehniku primenjuje­te u svakodnevn­om životu, vaše srce će se otvoriti za ljubav. A da bi se to desilo, zaobiđite prazne priče vašeg uma i budite barem na trenutak sami sa sobom.

– Važno je na početku da razbijemo predrasude o meditaciji. Mnogi ljudi imaju otpor jer se plaše onoga što ne razumeju – objašnjava Tanja Drakulić, osnivač prve „Životne škole“u Srbiji koja radi po programu „Volite sebe, izlečite svoj život“Lujze L. Hej.

Meditacija je, kaže naša sagovornic­a, način da utišamo um. U našem narodu meditacija je poznata kao tihovanje. Suština je ista, samo je reč drugačija. U nama se nalaze svi odgovori za svako pitanje koje imamo, potrebno je samo da se umirimo, utišamo i slušamo. Samo kroz meditaciju možemo da se povežemo sa svojim izvorom koji sve zna. I ne samo to, meditacija je najprirodn­iji proces regeneraci­je našeg tela. Ona je melem za naš um, telo i duh.

– Ne košta ništa, a mnogo daje. Mnogi je zbog toga uključuju kao važan proces u ozdravljen­ju. Zato počnite da meditirate, ne sutra, sada. Dok čitate ovaj tekst, zastanite na sekund, zatvorite oči i udahnite. Samo nekoliko udaha i izdaha biće vam dovoljno da se osetite bolje – ističe Tanja Drakulić i dodaje da je Lujza Hej savetovala svakodnevn­o meditiranj­e od po 20 minuta, ali i naglašaval­a, ako vam je u početku teško, bolje je da meditirate i po pet minuta dnevno nego 20 minuta nedeljno.

 ?? Tanja Drakulić osnivač prve „Životne škole“
u Srbiji
SAVET
EKSPERTA ?? Lujza L. Hej, koja je preminula 2017, u 90. godini, podučavala je ljude po celom svetu kako funkcioniš­e naš um i naglašaval­a da smo sami odgovorni za sve što nam se dešava u životu. Meditacija je bila deo
njene svakodnevn­e rutine
Tanja Drakulić osnivač prve „Životne škole“ u Srbiji SAVET EKSPERTA Lujza L. Hej, koja je preminula 2017, u 90. godini, podučavala je ljude po celom svetu kako funkcioniš­e naš um i naglašaval­a da smo sami odgovorni za sve što nam se dešava u životu. Meditacija je bila deo njene svakodnevn­e rutine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia