Blic Zena

Pronađite pravu pincetu

Koliko god vremena da posvećujet­e šminkanju, već znate da se bez sređenih obrva ne počinje. Evo kako da izaberete pincetu kojom ćete ih najlakše sami oblikovati

-

Obrve čupkajte posle tuširanja, kad vam se otvore pore, i uveče da bi se koža oporavila

Obrve su u centru bjuti pažnje već nekoliko sezona. Ipak, ako ih lepo ne oblikujete, nema tog gela, senke ili olovke koji će vam pomoći da dobijete lep luk. Kako bez alata nema zanata, tako s jednom pincetom nećete mnogo postići, ili bar ne brzo. Recimo, špicasta pinceta jedina će pomoći ako imate urasle dlačice. Ravna ubrzava čupanje više obrva odjednom, dok s kosom možete da finiširate i oblikujete obrve po želji.

I ne zaboravite, obrve se šišaju, a tek onda čupkaju da dobiju oblik. A ako ih budete često čupali, i to previše, one će s vremenom prestati da rastu i prorediće se. Dakle, prvo predugačke ošišajte, a zatim ih oblikujte odgovaraju­ćom pincetom.

RAVNA HVATA VIŠE DLAČICA

Ova pinceta odlična je da počupate dlačice između obrva. Njome lako možete da čupnete i duge dlake, kao i one s gornjeg ruba obrva. Kad završite s ovim grubim čupkanjem, odložite je. Ona hvata više dlačica odjednom i nije za fino oblikovanj­e obrva. U svakom slučaju, dobra je samo za lako dostupne površine.

KOSA JE PRECIZNA I PREGLEDNA

Ovakve pincete idealne su za precizno oblikovanj­e i čupkanje dlačica s donjeg ruba obrva. Njome ćete lako stilizovat­i obrve i postići željenu konturu. Jedino će vam trebati više vremena za zonu između obrva. Ujedno, kad koristite kosu pincetu, možete tačno da vidite koju ste dlačicu uhvatili.

ŠPICASTA REŠAVA URASLE DLAKE

Pincetom sa špicastim vrhom precizno možete da čupnete predugačke ili neposlušne dlačice. Druga namena je za stavljanje veštačkih trepavica. Ako vam neka dlačica uraste, od ove pincete nema bolje. Njome možete precizno da postavite i sitne kristale na nokte.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia