Blic Zena

Muškarac nedelje

MOJ ZADATAK JE DA ZAMAĐIJAM PUBLIKU

- Andrija Kuzmanović

Ulogom golmana u „Montevideu“zadobio je naše simpatije, kao inspektor Stanko Pletikosić u „Senkama nad Balkanom“nas je osvojio, a sada, kao stalni član Beogradsko­g dramskog pozorišta, želi da nas zamađija sa scene

Kad publika s nestrpljen­jem iščekuje novo ostvarenje nekog glumca, to znači da ga je prihvatila. Ljubav pozorišne publike, kao i filmskih i televizijs­kih gladalaca Andrija Kuzmanović zaslužio je brojnim ulogama. Proslavio se likom golmana Milovana Jakšića Jakše u seriji i filmu „Montevideo, Bog te video“, zapamtili smo ga kao simpatično­g Ljubu u seriji „Jutro će promeniti sve“, Batu u „Ubicama mog oca“, a sada ga kao inspektora Stanka Pletikosić­a gledamo u drugom nastavku već kultnih „Senki nad Balkanom“.

Odnedavno ste stalni član ansambla Beogradsko­g dramskog pozorišta. Koja predstava će obeležiti tu novu fazu glumačkog života?

– Premijerna predstava „Liliom“Ferenca Molnara, u režiji Ane Tomović, i to na Sceni „Olivera i Rade Marković“. Tom predstavom smo početkom decembra otvorili Prvi festival regionalne unije teatara „Ruta“.

Šta je za vas pozorište?

– To je magija prenesena na daske, a ne kritika društva. Onaj na sceni publiku treba da zamađija, da je odvede negde. Volim takvo pozorište.

Kakav je vaš lik u novoj predstavi?

– Igram naslovnu ulogu šarmantnog probisveta iz naše svakodnevi­ce. Liliom je baš takav, momak iz kraja, čovek od krvi i mesa. U svakoj ulozi sam ostavio deo sebe, a i one će sigurno ostaviti trag u meni. Što više likova proživiš, na boljem si putu da postaneš pravi glumac. Postoje tako i ljubavne crte koje delim s Liliomom.

U drugoj sezoni „Senki“buru su digle intimne scene sa Natašom Ninković. Kako doživljava­te komentare?

– Seksi scene su deo glumačkog života. U tim trenucima razmišljam o koleginica­ma. Njima je teže jer su nečije majke, žene, sestre. Mi muškarci nekako mnogo lakše to podnesemo, ali sve je to posao.

Kad pominjete ljubav, u 35. godini ste se skrasili u pozorištu. To je ono profesiona­lno, a šta se dešava privatno?

– Srećan sam i zaljubljen. To što ne eksponiram devojku ne znači da sam sam. To je stvar izbora. Nije fer ni prema drugoj polovini, jer možda ona ne želi da se eksponira. To je to o mom ljubavnom životu.

Koliko privatni život trpi zbog posla?

– Trpi, kako ne. Ne viđam majku, sestre, sestriće, kerove, ali sam sam kriv. Radim non-stop i praštam onima koji to ne razumeju. Moj tata je mnogo praštao. Pamtio je, ali je i praštao. Koliko me je njegov odlazak poremetio i uznemirio, toliko me je smirio. Srećan sam, moji najbliži su zadovoljni što sam ispunjen i taj krug se tu zatvara.

Ulogom golmana u „Montevideu“zadobio je naše simpatije, kao inspektor Stanko Pletikosić u „Senkama nad Balkanom“nas je osvojio, a sada, kao stalni član Beogradsko­g dramskog pozorišta, želi da nas zamađija sa scene

 ??  ??
 ??  ?? Razgovaral­a JELENA R. MILENKOVIĆ, redakcija@bliczena.rs,
foto UROŠ ARSIĆ Andrija Kuzmanović glumac
Razgovaral­a JELENA R. MILENKOVIĆ, redakcija@bliczena.rs, foto UROŠ ARSIĆ Andrija Kuzmanović glumac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia