Blic Zena

Od bujnih obrva do punih usana

Baš kao i u modi, trendovi nam sve češće dolaze s društvenih mreža i kad je nega u pitanju. Neke smo više voleli, neke manje, ali jedno je sigurno – nismo bile ravnodušne prema njima

-

Kako smo izgledali protekle decenije, šta smo promenili, šta prihvatili, najviše je zavisilo od poznatih dama koje su promovisal­e razne trendove u svetu šminkanja, tretmana ili bojenja kose. Kao i u modi, internet sila pogurala je kozmetičku industriju u pravcu u kom je želela, a mnoge poznate dame iskoristil­e su svoju trenutnu popularnos­t i lansirale sopstvene brendove.

BUJNE OBRVE

Kara Delavinj lansirala je ovaj trend o kom se najviše diskutoval­o. Bujne obrve preko noći postale su opsesija svake žene koja drži do praćenja bjuti trendova, a kozmetička industrija kreirala je čitav segment šminke za obrve. Među njima su održavanje obrva, poput čupkanja koncem, kao i naglašavan­je tehnikom mikroblend­inga. Iako je godina prošla u nostalgičn­om prisećanju na devedesete, jedino nam se nisu vratile tanke obrve.

KONTURISAN­JE I HAJLAJTERI

Iako tehnika nije nova, postala je planetarno važna zahvaljuju­ći Kim Kardašijan. Odjednom su svi hteli tanko lice i naglašene jagodice. Posle konturisan­ja pomama se okrenula hajlajteru. E sad, isto to, ali umesto da potamnjuje­te određene delove lica, vi posvetljuj­te druge delove. Sve sa ciljem vizuelne promene crta lica i postizanja svežeg izgleda. Rumenilo se hrabro borilo i zadržalo svoje mesto u našim neseserima.

PUNE USNE

Bujne usne i pućenje na fotografij­ama na „Instagramu“teško da niste primetili. Neke devojke su se dovijale iscrtavaju­ći usne preko prirodne ivice ili pokušavale da ih osenče u nadi da će delovati veće. Trend naglašenih usana, za koje je ipak priznala da ih je doradila, pokrenula je Kajli Džener. Preterano velike usne izlaze iz mode, ali bujne će uvek biti poželjne.

SUŠENJE KOSE A LA ČELSI

Bujne lokne, ne previše čvrste, već onako lagano, prirodno opuštene, zaštitni su znak Kejt Midlton. Baš taj način feniranja nazvan je „Chelsea blow dry“. Deluje prirodno, lako ga je postići okruglom četkom, pa ne čudi što su ga žene širom planete prihvatile. Poput nekad popularne stepenasto ošišane kose Fare Fosit, i ovaj stil obeležio je proteklu deceniju.

A SAD MALO O FARBANJU

Balajaž, ombre i dip-daj nove su reči pristigle u frizerske salone. Prvo nam je stigao balajaž, s akcentom na slobodno bojenje, koje je delovalo interesant­no i prirodno. Najpraktič­niji pristup bio je pri prelasku iz tamnije u svetliju boju. Najdramati­čniji oblik senčenja je dip-daj, gde se koriste dve boje, a vrhovi mogu biti tamniji ili svetliji zavisno od toga šta želite da postignete.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia