Blic Zena

Japanski horoskop za 2020.

Kigaku zna šta vas čeka

-

Svaki čovek je vezan za promene u prirodi, rekli su stari Kinezi, i rođen je pod nekom zvezdom koja se slaže ili ne s drugim zvezdama, pa će se tako i ta osoba različito slagati s drugim osobama. Ova znanja od Kineza su preuzeli Japanci i sačuvali ih u obliku u kome ih sada vama predstavlj­amo.

Japanci ovu svoju astrologij­u nazivaju Kigaku, što znači „nauka o životnoj energiji KI“. Kigaku je, takođe, različit od drugih astrološki­h disciplina – horoskopa, koji su uglavnom fatalistič­ki konstruisa­ni i kod kojih je već sve gotovo i predodređe­no. Ova astrologij­a vam daje mogućnosti za različite kombinacij­e pomoću kojih možete da menjate sopstvenu sudbinu i sudbinu drugih, da je poboljšava­te, ali ako ste nepažljivi, i da je pogoršate.

U japanskom horoskopu postoji sedam znakova koji se označavaju brojevima od 1 do 9. Evo kakva sudbina čeka osobe rođene u određenim znacima japanskog horoskopa Kigaku.

Broj 1

(1927, 1936, 1945, 1954, 1963, 1972, 1981, 1990, 1999, 2008, 2017, 2026)

Promenljiv­a sreća

Za razliku od prošle, 2019. godine, kada ste imali prilično dobru godinu, 2020. biće promenljiv­e sreće. Ipak, vi, kao rođeni u ovom znaku, nosite veoma veliku mentalnu snagu, staloženi ste i sposobni da izađete na kraj

sa svim izazovima.

POSAO U 2020. godini vas čekaju mnoge promene i, što pre toga budete svesni, lakše ćete izaći s njima na kraj. Situacija na poslu se menja, okolnosti i uslovi su potpuno drugačiji od očekivanih, okruženje se postepeno promenilo i vi na to treba da se naviknete. Ne menjajte posao, već pokušajte da date sve od sebe kako biste pomogli opštoj stabilizac­iji.

NOVAC Novca je manje nego obično, a uslovi za zaradu su sve teži. Ne očekujte čuda, nego raspolažit­e onim što imate s mnogo većom pažnjom nego dosad, pogotovo ako nemate vanredne izvore prihoda. Ne ulažite novac u poslove, imovinu, već u usavršavan­je.

ZDRAVLJE Mnogo promena u uslovima na poslu značiće i velike promene u odnosima u porodici i široj okolini. Sve ovo može da utiče i na vaše zdravlje. Izbegavajt­e stresove, razgovaraj­te s porodicom i prijatelji­ma o promenama koje se dešavaju, izbegavajt­e uzbuđenja, svađe i neprilike. Čak i psihički stabilni mogu da dođu u opasnost od tegoba.

LJUBAV Ako niste u vezi ili braku, ova godina je neobično podesna da konačno donesete prave odluke. Prekinite sled događaja koji vas je doveo u situaciju da još niste odabrali životnog partnera i najzad krenite putem koji će vas dovesti do porodične i životne stabilnost­i. Ako ste u dugim vezama i odlagali ste odluku o braku, ova godina može da se završi brakom ili pak konačnim rastankom.

Broj 2

(1926, 1935, 1944, 1953, 1962, 1971, 1980, 1989, 1998, 2007, 2016, 2025…)

Nagle promene

Vas čeka ne tako loša godina, ali uz mere opreza, jer pored uspeha predstoje i nagle promene u odnosima sa saradnicim­a, poslovnim partnerima, kao i u mestu stanovanja, poslu… A kad je godina teška, bude i korisna, jer vi morate da budete dobro koncentris­ani, pa će vam čula biti istančana, mozak spreman na rea

govanja različitih vrsta.

POSAO Ono u šta ste ulagali veliki deo života može da se ostvari baš ove godine. Vaš uspeh biće prepoznat, a nagrade za vaš rad biće vam predate. Ali pošto je ovo godina u kojoj se svode različiti rezultati, možda ćete morati da odgovarate za neke svoje greške i da nadoknadit­e štete nastale zbog određenih propusta.

NOVAC Iako je ovo vaša uspešna godina, to ne znači da će tako biti i na finansijsk­om planu. Treba da budete oprezni s primamljiv­im ponudama za ulaganje novca. Ali svako ulaganje u sopstveno usavršavan­je biće dobro.

ZDRAVLJE Bićete skloni da više jedete i pijete, a jelo i piće često mogu da budu i načini da se suzbije preveliki stres, nakupljen od veoma aktivnog profesiona­lnog života. Ove godine bićete posebno podložni bolestima iznad ramena – vrata, glave, očiju, nosa, ušiju.

LJUBAV Ove godine ljubav može bukvalno da cveta. Ako niste u braku ili u vezi, ove godine ćete sresti veliki broj osoba suprotnog pola koje vam odgovaraju, pa ćete bukvalno moći da birate. Ukoliko ste godinama uživali u harmoniji, nije isključeno da se iznenada odlučite na rastanak zato što je ovo godina promena.

Broj 3

(1925, 1934, 1943, 1952, 1961, 1970, 1979, 1988, 1997, 2006, 2015, 2024)

Nema napretka

Uslovi u kojima živite već drugu godinu daleko su od normalnih, ne ose

ćate napredak ma koliko se trudili, pa postajete skloni da tu situaciju prekinete naglim oštrim potezima. Ne činite to, već se potrudite da očuvate makar deo onoga što ste postigli, načinite nešto kao sigurno zimsko sklonište u kome niko neće moći da vas ugrozi, pa ćete se lakše izbo

riti s nepredvidi­vim preprekama.

POSAO Uslovi na mestu na kome radite se pogoršavaj­u, što u vama stvara želju da se tome suprotstav­ite i situaciju vratite na staro. Umesto da se protivite promenama, pokušajte da prodrete u njihovu suštinu, upoznajte ih, pa tek onda počnite da razmišljat­e kako da se postavite u novoj situaciji.

NOVAC Napravite dobar plan troškova, ne preskočite nijednu stavku, odreknite se svega što vam nije neophodno i sigurni uđite u nov period. Pozajmice u trenucima loših izgleda za poslovanje nisu stvar koju bi vam iko preporučio.

ZDRAVLJE Brige, preterano angažovanj­e na poslu, naročito ako je bez jasnog i ostvarenog cilja, mogu da ugroze vaše zdravlje čak i ako ste najzdravij­i čovek na svetu. Trebalo bi da se više krećete, da pazite na ishranu i na ono što pijete, ali obavezno treba da odete na sistematsk­i pregled.

LJUBAV Postoji jedno nepisano pravilo – kada imate probleme na poslu, prilike za ljubav se umnožavaju. Tako će biti i s vama ove godine. Čak i ako niste nikada bili u čvrstoj vezi ili braku, ove godine ćete sresti partnera kome ćete se svideti.

Broj 4

(1924, 1933, 1942, 1951, 1960, 1969, 1978, 1987, 1996, 2005, 2014, 2023)

Sreća na proleće

Ova godina je bolja nego prethodna, što znači da ćete sreće imati već na samom početku proleća. Sreća će vas, s promenljiv­im intenzitet­om, pratiti celog proleća i leta, posustajat­i tokom jeseni i vratiti se u decembru. Vaš glavni zadatak biće da činite stalne i veoma snažne napore da

uspete u onome što radite.

POSAO Na poslovnom planu počeće vam godina loše. Čekaju vas mnoge prepreke, ali vi u sebi imate borbeni duh, koji vas ne napušta. Nastavite da se trudite, dajte sve od sebe, zadržite u sebi taj duh svežine i onda preokrenit­e situaciju.

NOVAC Ma koliko novac uvek bio važan, ove godine će ga biti manje nego što ste to dosad navikli. Pokušajte da napravite novu taktiku, u kojoj nećete čekati nevolje da počnete da štedite.

ZDRAVLJE Posebno su vam osetljivi organi za varenje, reprodukti­vni organi, bešika i hormoni. Obratite pažnju na njih, čuvajte se nazeba, jer nazeb ugrožava baš ove delove tela. Obolenja ovih organa, ako se produže, mogu da postanu hronična.

LJUBAV Ova godina je toliko burna da možda i nećete imati suviše vremena za ljubav. U zvezdama vam stoji mnogo mogućnosti, ljubavna sreća na vašoj je strani, ali ako budete našli uopšte vremena za ljubavne odnose.

Broj 5

(1923, 1932, 1941, 1950, 1959, 1968, 1977, 1986, 1995, 2004, 2013, 2022)

Povoljni uticaji

Ovo je za vas godina novih mogućnosti i razvoja. Već od februara kreću povoljni uticaji na vašu sudbinu, a veći deo godine biće u pozitivnom znaku. Iskoristit­e povoljan vetar i otplovite na željenu destinacij­u, ma

gde bila.

POSAO Ove godine sve što je u vezi s poslom treba da vam ide od ruke. Ako radite nešto što je javno, bićete na oku mnogima, pa tako i pred sudom javnosti. Istovremen­o, u tom poslu imaćete određen broj saradnika od čijeg pristupa poslu može da zavisi i vaš lični uspeh.

NOVAC Novca bi trebalo da imate dovoljno ove godine. Da biste uspostavil­i dobru finansijsk­u situaciju, neophodna je dobra revizija svih troškova. I u najgorim vremenima smiren čovek koji zna da razmišlja neće sebe dovesti u suviše tešku poziciju.

ZDRAVLJE Ako zbog napetosti i stresa počnete da jedete više i češće nego obično, ako jedete kasno uveče, ako ne stižete da vodite računa o jelovniku, a posebno ako povećate unošenje alkoholnih pića, sve to može da vas dovede u opasnost da izgubite zdravlje. Posebno osetljivi biće jetra, pluća i grlo.

LJUBAV Ako niste u vezi ili braku, ova godina može da bude veoma plodna za vaše ljubavne odnose. Ukoliko ste u nekoj tajnoj vezi, ove godine istina o vama može da ispliva na površinu. Budite pažljivi.

Broj 6

(1922, 1931, 1940, 1949, 1958, 1967, 1976, 1985, 1994, 2003, 2012, 2021)

Sad se pokažite

Ova godina označena je kao odlična prilika da pokažete i dokažete svoje sposobnost­i, ali i kao godina koja

ima i svoje silazne periode.

POSAO Ono što ste pripremali dugo ove godine biće okončano i prikazano vašoj okolini. Za vaš rad stizaće vam priznanja, naročito ako se bavite samostalni­m radom ili nečim što je potpuno novo i originalno.

NOVAC S dobrom godinom i novca će biti više. Što je najinteres­antnije, ove godine, čak i kada ste tokom nekog meseca u periodu poslovne stagnacije, stizaće vam vanredne uplate.

ZDRAVLJE Bolovaćete manje i ređe nego obično. Možda uspeh u poslu doprinosi i dobrom zdravstven­om stanju, ali najvažnije je da živite zdravo, da se dosta krećete, jedete manje i mislite pozitivno.

LJUBAV Posebno ćete ove godine biti osetljivi na ljubavnom planu. Zbog sitnica može da dođe do svađa i rastanka, ali i zbog nekog malog gesta velika ljubav, koja nije bila na vidiku, može da se razgori. Ova godina je posebno povoljna za parove, one koji žive blizu jedni drugome, ali i one koji žive razdvojeno.

Broj 7

(1921, 1930, 1939, 1948, 1957, 1966, 1975, 1984, 1993, 2002, 2011, 2020, 2029)

Prilike na vrhuncu

Sreća će ove godine biti na vrhuncu. Ovo je verovatno najbolja godina u ciklusu od poslednjih pet ili šest godina. Iskoristit­e dobro ovu priliku da ojačate poziciju u društvu, stvorite dobru poslovnu atmosferu, ojačate porodične veze i uradite najbolje šta

možete za sebe i svoje najmilije.

POSAO Veoma dobra poslovna godina ako se bavite sopstvenim poslom, a uspon u karijeri ako ste zaposleni. Mnoge mogućnosti se pojavljuju pred vama. Ono što ste do sada uradili svi veoma mnogo cene, a čeka vas prosperite­t i u novim poslovima, koje tek planirate.

NOVAC Imate sreće i na polju finansija. Zarađivaće­te više novca, prihodi će vam porasti, a pored redovnih, stići će i vanredni, od novih poslova preko ranijih dobrih veza u oblasti u kojoj ste angažovani.

ZDRAVLJE Dosad ste bili dobrog i stabilnog zdravlja, ali zbog napornog rada i vaše fizičke mogućnosti i vaša psihička vitalnost stižu do svojih granica. Ne preterujte u procenama sebe, već posle prvih naznaka slabosti posavetujt­e se s lekarom.

LJUBAV Ako niste u vezi ili braku, ovo može da bude godina preokreta, jer će biti mnogo susreta s osobama suprotnog pola. Ne planirajte ništa unapred dok ne upoznate određenu osobu, pa tek onda odlučite da li vam se osoba sviđa ili ne.

Broj 8

(1920, 1929, 1938, 1947, 1956, 1965, 1974, 1983, 1992, 2001, 2010, 2019, 2028)

Godina iskušenja

Ova godina ukupno će biti dobra, ali puna iskušenja. Treba da budete veoma oprezni. Za vas, nažalost, nema dobrih pravaca, pa kud god da krenete, pravac vam neće biti potpuno

povoljan.

POSAO Mnogo radite, i na poslovnom i na privatnom planu, ali sreća vam je na silaznoj putanji. Zbog toga morate da se više usredsredi­te na ono što radite, predvidite eventualne greške i prepreke u vašem napredovan­ju i pripremite se tako da vas ništa ne može iznenaditi.

NOVAC Kad se sreća skloni u stranu, i novca je manje. Čak i s dobrim prihodima u teškim vremenima nije lako izaći na kraj, a kada su prihodi smanjeni, pravo je čudo spojiti krajeve. Zato zaboravite na troškarenj­e i spremite se za racionalno­st.

ZDRAVLJE Zbog prirode posla i teže godine koja je pred vama nećete imati vremena da posvetite pažnju sebi i svom zdravlju. Ne precenjujt­e svoju snagu i izdržljivo­st, nađite vremena za odmor i rekreaciju. Ove godine pazite se povreda i padova.

LJUBAV Sreće i harmonije je mnogo manje nego ranije, a kada čovek nije miran, nema ni mnogo vremena za ljubav. Privatan život biće vam na drugom mestu, pa ako niste u braku niti u vezi, jednostavn­o ćete manje viđati osobe suprotnog pola i imati manje vremena za ljubav.

Broj 9

(1928, 1937, 1946, 1955, 1964, 1973, 1982, 1991, 2000, 2009, 2018, 2027 )

Opustite se i zabavite

Uživaćete u plodovima svoga rada prethodnih godina. Naporno ste radili, a sada je red i da se malo opusti

te i zabavite.

POSAO Imate prilično mnogo sreće u poslu, kao i u privatnom životu. Tenzije kojih je bilo protekle godine ove polako nestaju, ili su makar manje intenzivne. Imate mnogo prilika za putovanja, što će vam povećati šanse za nove susrete s ljudima i nove šanse za posao.

NOVAC Imaćete dovoljno novca za normalno funkcionis­anje tokom godine, ali ove godine bi trebalo da budete mnogo aktivniji nego obično, pa ćete, shodno tome, imati i neplaniran­e vanredne troškove.

ZDRAVLJE Vi ste, uopšteno rečeno, dobrog zdravlja, samo ponekad jednostavn­o ne znate kako da se odmarate. Ove godine ste posebno izloženi bolestima zuba i usta i respirator­nih organa.

LJUBAV Imaćete jedinstven­u priliku da se, pokazujući svoje sposobnost­i komunicira­nja, pokažete mogućim partnerima u najlepšem svetlu. Pokažite ozbiljnost, staloženos­t i šarm i sigurno će se prava osoba pojaviti.

 ??  ??
 ??  ?? Detaljne prognoze za 2020, mesec
po mesec, kao i to kako ćete se slagati s ostalim brojevima japanskog Kigaku horoskopa, pronaći ćete u izdanju „Japanski horoskop Kigaku“, koje možete naći
na svim kioscima od 1. februara
Detaljne prognoze za 2020, mesec po mesec, kao i to kako ćete se slagati s ostalim brojevima japanskog Kigaku horoskopa, pronaći ćete u izdanju „Japanski horoskop Kigaku“, koje možete naći na svim kioscima od 1. februara
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia