Blic Zena

EPILACIJA ELEKTROLIZ­OM

- Milorad Milovanovi­ć

DERMAPLANI­NG

Ovaj tretman je damama najbliži osećaju brijanja lica jer kozmetičar vam tokom njega prevlači preko kože sterilno sečivo. Tretman traje oko pola sata, ali mora da se ponavlja nekoliko puta zarad najboljih rezultata. Kada se obavi kako treba, skida se samo gornji sloj epiderma, koji se sastoji od mrtvih ćelija, tako da bol nije deo ove priče.

lice

GDE SE KORISTI: DOBRE STRANE:

Bezbolan je, bezbedan i tokom njega se skida površinski sloj epiderma, pa podstiče samoobnovu ćelija kože.

Tretman je skup, od 5.000 dinara naviše, nije za osobe koje imaju upalne akne ili ekcem. Takođe, rezultati traju najviše sedam dana.

LOŠE STRANE: VOSAK I ŠEĆERNA PASTA

Oba tretmana se izvode na sličan način – na kožu se nanosi tanak sloj toplog ili hladnog voska, koji se uklanja jakim trzajima trakom za depilaciju. Rezultati tretmana traju dve do četiri nedelje.

GDE SE KORISTI:

nausnice

noge, ruke, stomak, intimna zona, pazuh,

DOBRE STRANE:

Oba tretmana su prilično povoljna, pa su zato i najtraženi­ja u salonima. Koštaju od 400 do 900 dinara voskom, odnosno 500 do 1.500 dinara šećernom pastom. Dlačice se s vremenom proređuju i tanje.

Šećerna pasta se ne zagreva, pa nema rizika od opekotina kao kod voska, ali su tretmana bolna, posebno za nežnu i osetljivu kožu.

LOŠE STRANE:

Manje je popularna od laserske epilacije jer je proces bolniji i sporiji. Tretman se odvija tako što se ultratanko­m iglom isporučuje središte struje u koren dlačice, koja se posle uklanja pincetom. Folikuli dlake se mogu tretirati samo jedan po jedan.

obrve, brada, bradavice, zulufi

Rezultati traju večno. Idealna je za male površine poput dlačica oko bradavica ili hormonskih koje rastu na

bradi. Cena tretmana se kreće od 120 dinara po minuti. Za očekivane rezultate trebaće

vam nekoliko serija ponovljeni­h tretmana, minimum od 10 do 30 pa čak i više, u zavisnosti od toga koji deo tela ili glave radite.

GDE SE KORISTI: DOBRE STRANE:

Evo kako da se našminkate, a da sve bude savršeno i kad skinete zaštitu

LOŠE STRANE:

Zvanična odluka je da zaštitne maske moraju da se nose u zatvorenom prostoru i da je neophodno poštovati fizičku distancu kako bi se ljudi zaštitili od potencijal­ne zaraze korona virusom. S obzirom na to da će mnoge od vas i dalje odlaziti na posao, evo malog, ali praktičnog uputstva kako da se šminkate, a da vam zaštitna maska ne pokvari posao koji ste obavili pre nego što ste izašli iz kuće.

PRVO PRAJMER, PA SVE OSTALO

Savet profesiona­lnih šminkera jeste da obavezno stavite prajmer pre nego što nanesete tečnu podlogu. Zahvaljuju­ći prajmeru, podloga se neće razmazivat­i i ostatak šminke će onda biti duže postojan. A kako je maska sada obavezna sve vreme u zatvorenom prostoru, najbolje je da odaberete prajmer koji je nežan prema koži i hidrira je, da se u suprotnom ne bi zapušile pore i stvorile iritacije na licu.

PODLOGA MORA DA BUDE POSTOJANA

Lakše tečne podloge su pogodne za leto, ali takve će maska lako obrisati s lica. Zato je bolje da odaberete kvalitetni­ju tečnu podlogu koja je postojanij­a i koja dobro prekriva. Savet je da se tečna podloga nanosi bjuti blenderom, tj. sunđerom za nanošenje pudera, da bi koža ravnomerno upila proizvod.

PUDER U PRAHU PREKO SVEGA

Puder u prahu služi da takoreći zapečati tečne proizvode, odnosno da ih spreči da se lako skinu. Osim toga, puder u prahu će upiti višak ulja na licu i predupredi­ti sijanje kože.

SPREJ ZA FIKSIRANJE ŠMINKE ZA KRAJ

Oči istaknite obavezno, jer su jedini deo lica koji će se skroz videti. A za kraj upotrebite sprej za fiksiranje šminke koji će se pobrinuti za to da šminka ostane tu gde ste je ujutru stavili.

„Golden Rose“tonirana krema bez ulja, hidrira, hrani, ima SPF 25, 646 din.

„Aura“puder u

 ??  ??
 ??  ?? za
za
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? prahu za mat finiš, 670 din.
prahu za mat finiš, 670 din.
 ??  ?? „Catrice“sprej
za fiksiranje šminke, 580 din.
„Catrice“sprej za fiksiranje šminke, 580 din.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia