Blic Zena

Čekam bolja vremena da opet zapevam

Ivana Selakov

-

Iznenadni odmor mi prija, mada mi nedostaje pevanje. Prilagodil­a sam se svakodnevi­ci, uz mere predostrož­nosti, ali nadam se da će nam se do kraja godine život vratiti u nekadašnje tokove,

priželjkuj­e naša pevačica Kao i mnogim njenim kolegama, i Ivani Selakov (41) pandemija korone zaustavila je profesiona­lni život. Taman kad je snimila nov duet sa Amarom Giletom i kadrove za spot, sve je stalo. Ipak, ovaj sjajni dvojac odlučio je da u aprilu pusti u etar hit „Boli, boli“, što se pokazalo kao veoma dobra odluka, jer pesma već ima više od 13 miliona pregleda na Jutjubu.

– Verujem da je moja najnovija pesma pogodila ukus publike jer sam i sa Giletom uspela da uz mikrofon zvučimo kao jedna duša. To je najvažnije za dobar duet koji postane evergrin.

Ljubav prema pevanju u više glasova naša pevačica otkrila je u detinjstvu.

– Milena, moja najbolja drugarica iz somborske gimnazije, i ja, u okolini grada smo išle na pevačka takmičenja i u duetu smo osvajale mnoge nagrade. I kad sam se kasnije otisnula u profesiona­lne pevačke vode, uvek sam ozbiljno birala partnere za duete, kao i svaki detalj oko pesme, spota, promocije, medija za promovisan­je. Lako je snimiti duet, ali uklopiti sve kockice za njega nije nimalo jednostavn­o!

Vokalni dar pozlatio joj se na još jednom notnom polju. Pretvorila ga je i u svoj omiljeni hobi.

– Pevanje pratećih vokala za slaganje glasova u studiju mi je veliki užitak i hobi! Malobrojne su moje koleginice s tom veštinom, jer ona uz kvalitetno pevanje traži i posebnu vrstu talenta da bi se podvukao prvi glas u pesmi. Drago mi je što se to retko umeće sve više ceni.

Dva pevača su joj bili idoli. Odrasla je uz pesme Olivera Dragojević­a i Džibonija.

– Zaljubljen­a sam u Džibonijev kantautors­ki dar. Uvek začujem magiju kad slušam njegove note. Zauvek ću ostati jako vezana za njegove pesme jer sam mnoge najlepše i najteže trenutke preživela uz njih. On ima svoj muzički pravac, beskrajno ga poštujem, a ne verujem da ćemo ikad snimiti duet jer se razlikujem­o u pevačkom senzibilit­etu i izrazu.

Iva iz Lugova bila je sasvim obična devojčica

Kad je krenula u avanturu zvanu muzički život, sanjala je samo da snimi jedan album. Zato ocenjuje kao veliki bonus sve što je dosad postigla.

 ??  ??
 ??  ?? Mamina Kruna, najlepši dar koji je dobila pre dve godine
Mamina Kruna, najlepši dar koji je dobila pre dve godine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia