Blic Zena

Hit u doba korone

- Redakcija@bliczena.rs

Jelenom Đurić, s kojom je

Ivana želela da

– Snimila sam tri albuma i duete koje publika voli, sa Darkom Radovanovi­ćem, kojeg smo izgubili, Acom Lukasom i Mirzom Selimoviće­m. Među najvećim uspesima izdvajam i pevanje pratećeg vokala na koncertima Cece Ražnatović na njenom prvom nastupu na Ušću, Mariji Šerifović na Evrosongu 2007. u Stokholmu i Aci Lukasu na Marakani i u beogradsko­j Areni. Iz detinjstva nosi nadimak Iva. Danas je češće zovu imenom. – U mestu Lugovo nadomak Sombora sam išla u osmoletku i gimnaziju. Lastiš, lopta, klikeri, barbike, to su mi bile omiljene igre. Mnogo vremena sam provodila s vršnjacima na ulici, a to je današnjoj deci nažalost retko uživanje. Bio nam je gušt što smo bili puni prašine, žarila nas je kopriva, valjali smo se u blatu kao bezbrižna i srećna deca.

Kao baš malena devojčica maštala je da bude glumica i pevačica. A kao tinejdžerk­a sanjala je sebe u lekarskom mantilu.

– Upisala sam odsek Biologija na Prirodno-matematičk­om fakultetu, ali na trećoj godini studija sam osetila da bez muzike ne mogu da živim, pa sam diplomiral­a na odseku Muzička produkcija i dizajn zvuka na Akademiji umetnosti. Sada znam da sam privilegov­ana što se bavim svojom velikom ljubavi i strašću, muzikom.

Nema brata ni sestru. Rođena je u novembru i bog ju je nagradio rođenjem ćerke istog tog meseca. Priznaje da žali što će

Ivana Selakov i Amar Jašarspahi­ć alijas Amar Gile su pop duetom „Boli, boli“dočarali takve emocije da i tokom pandemije korone dižu raspoložen­je publici. Dvoje vrhunskih pevača prvi put je ukrstilo glasove u pesmi o toplo-hladnoj ljubavi, koja je u vrhu regionalni­h rang-lista.

– Ja sam predložila Giletu da mi bude partner, jer se moj glas odlično uklapa s njegovim snažnim vokalom, a i sličnih smo godina. Pesmu smo snimili u januaru, a spot nešto kasnije. On simbolizuj­e ljubav punu kontrasta, kakva i jeste priroda ljubavi, te su kadrovi puni i vrelog leta i ciče zime. Deo kadrova je s Balija, gde sam bila porodično na odmoru, a deo je snimljen na obroncima planine kod Kaknja u Bosni.

verovatno i njena ćerka Kruna (2) ostati jedinica.

– Mama Mila i tata Slobodan žive penzioners­ke dane u Somboru. Različite smo ćudi, a mnogo smo vezani. Roditelji su mi muzikalni, ali se nikad nisu bavili notama. Od tate sam nasledila talenat za prateće vokale, a mama je u detinjstvu pevala u horu. U suprugu Predragu, našem detetu i u njima oduvek sam nalazila najveću podršku, snagu i elan za sve borbe.

Ivana, priznaje, jedva čeka bolja vremena da se vrati na scenu.

– Iznenadni odmor mi prija, mada mi nedostaje pevanje. Prilagodil­a sam se svakodnevi­ci uz mere predostrož­nosti, ali nadam se da će nam se do kraja godine život vratiti u tokove slične nekadašnji­m, a korona virus postati sezonskog karaktera.

Strahovi su došli sa godinama

Što je starija, osetljivij­a je na stresove. I umnožili su joj se strahovi.

– Posle porođaja sam postala mnogo osetljivij­a nego pre. Ne podnosim brzu vožnju, a naročito kad me neko drugi vozi. Strahujem od bahatih vozača na putevima. Stres mi pričinjava i nepoštovan­je dogovora. Slatke brige su mi oko deteta, njene ishrane, sledećih koraka oko upisa u vrtić. Teško je danas boriti se sa brojnim razlozima za stres. U porodici od svega toga nalazim utočište.

Za razliku od muža Peđe, Ivana nije ljubitelj ekstremnih sportova. Ne oseti adrenalins­ke udare vozeći se na rolerkoste­ru, skačući padobranom, spuštajući se niz veliki tobogan.

– Pasija su mi putovanja. Želim da posetim što više svetskih destinacij­a. U dečjim leksikonim­a uvek sam kao omiljene zemlje upisivala Indoneziju i Maleziju iako tada nisam ni znala gde su na karti. Uspela sam da ih posetim i oduševila se tim prelepim državama.

U životu joj je dosad gotovo sve bilo dobro. Hodala je putem koji ocenjuje kao ispravan i bez prečica. Mirno spava jer nikome ništa ne duguje. Sve je postigla samostalni­m radom i talentom.

– Sigurno 99 posto toga ne bih menjala ako bih svoj dosadašnji biografski film premotala na početak. Srećna sam što sam mama super ćerke i voljena žena, darovana sam muzikalnoš­ću i bavim se poslom koji mi je predodređe­n. Ne svrstavam sebe u „posebne“i zbog nečeg u prednosti u odnosu na druge ljude. Realno gledam na stvari, nikad nisam koristila svoje ime da lakše postignem neki cilj. Živim sasvim normalan život.Ana

Vodinelić

Drago mi je što se veština pevanja pratećih vokala sve više ceni

U suprugu Predragu, ćerki i roditeljim­a oduvek sam nalazila najveću podršku

 ??  ?? Sa koleginico­m
pevala prateće vokale Ceci na koncertu na Ušću
Kad je krenula u muzičku avanturu, san je bio jedan album. Stigla je do 3. i ne
zaustavlja se
Možda je mala
bude naučnik, ali je muzika pobedila
Sa koleginico­m pevala prateće vokale Ceci na koncertu na Ušću Kad je krenula u muzičku avanturu, san je bio jedan album. Stigla je do 3. i ne zaustavlja se Možda je mala bude naučnik, ali je muzika pobedila

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia