Blic Zena

Banetova pesma Neni

- Ljiljana Perović ljiljana.perovic@bliczena.rs

lu i ceo radni vek provela u „Jugobanci“kao savetnik u odeljenju za devizne kredite. U banci je posle razvoda našla i drugu veliku ljubav, koja je trajala dvadeset godina.

Sudbina nas je spojila

Zatim je 2012. upoznala Branislava Stajića, i to tako što je sudbina umešala prste.

– Slučajno sam na Fejsbuku poslala zahtev za prijateljs­tvo Banetu, misleći da je moj kolega jer su im prezimena slična. Kad sam videla grešku, bilo je kasno. Bane je već počeo da mi piše i da mi lajkuje slike – priča nam.

Počelo je dopisivanj­em, koje je s vremenom bilo sve učestalije, da bi se ubrzo čuli i telefonom.

– Od prvog razgovora činilo mi se da se već dugo poznajemo, bili smo nekako spontani i opušteni, iskreni jedno prema drugom, što mi se jako dopalo. Potpuno otvoreno smo pričali o stvarima koje nas muče, problemima koje imamo. Počeli smo da se viđamo i preko Skajpa i tada sam shvatila da se tu nešto događa.

Bane je tad živeo u Vranju, bio je razveden. Iz tog braka ima dva sina, Davida (28) i Luku (23). Nenu je zbunjivala činjenica da je starija od njega 17 godina, ali ju je Bane brzo razuverio uz duhovitu primedbu da neće da je „vari“, što je vranjski izraz za „kuvanje“, nego samo da bude sa njom.

„Ne znam još koliko godina da te ljubim, malo bi mi bilo. Usne bi mi bile suve i žedne, još koliko decenija da te gledam, oči bi mi bile gladne tebe, čarolijo od žene. Život si mi pretvorila u bajku, a mene u srećnog čoveka. Voleti tebe je kao kad slikar gleda u prazno platno i četkicom u rukama i paletom boja slika remek-delo. Želim da tvoju sliku slikam čitav život, muzo i inspiracij­o moja, i da je nikad ne završim, već da svaki novi dan zadižem belo platno i uranjam sa tobom u lepotu tvoju. Voleću te čitavog života, ženo moja.“

– Ubrzo smo počeli da planiramo prvo viđanje. Dogovorili smo se da to bude u Nišu, na pola puta. Proveli smo čitav dan zajedno, išli na ručak, šetali se, slikali, pričali. Bilo nam je divno. Kada sam u pet popodne sela na autobus za Beograd, oboma nam je bilo teško da se rastanemo, rasplakali smo se i on i ja, kao deca. Očigledno je proradila neka hemija. Još jednom smo se posle videli u Nišu, a u međuvremen­u smo stalno razgovaral­i telefonom.

On je u Vranju ostavio sve i došao za Beograd

Život je kratak, a ljubav dragocena, zato su i odlučili da Bane već u maju 2013. dođe u Beograd. Shvatili su da je ta ljubav velika i da su jedno za drugo. Odmah su počeli da žive zajedno. Venčali su se na Banetov 50. rođendan, 12. juna 2015.

– Ni u najluđim snovima mi nije padalo na pamet da može da mi se dogodi tako velika ljubav preko Fejsbuka. Nisam čak ni čula da se neko tako sreo, upoznao i zavoleo, ali eto, Bane i ja smo živi dokaz da je i to mogu

Nena kao bubnjar u prvoj ženskoj rok grupi „VIS Sanjalice“, o kojoj će se uskoro snimati dokumentar­ni film

će. Sada kada mi neko postavi pitanje da li verujem u ljubav preko Fejsbuka, ja mu kažem da verujem, pa mi smo živi dokaz, i sedam godina naše velike ljubavi – smeje se Nena.

Bane je učinio veliki korak dolaskom u Beograd. Promenio je sredinu, ostavio je posao, rodbinu, prijatelje, nije bilo ni najmanje jednostavn­o. Ali ljubav je prevagnula.

Porodica nas podržava i to je najvažnije

– Meni je porodica izuzetno bitna, ona mi je sve. Bilo mi je važno kako će oni reagovati na moju odluku. Najbliža rodbina nas je odmah razumela. Moja deca su prihvatila Baneta i imaju divan odnos sa njim, kao i Banetova familija sa mnom, i sinovi i sestra. Jako sam zadovoljna porodičnim odnosima. Vrlo mi je važno to što se lepo slažemo.

Okolina je, međutim, reagovala različito. Većina prijatelja je prihvatila Banetov i njen brak, ali ima i onih koji su mislili drugačije. Dve najbolje prijatelji­ce su prestale sa njom da se druže, uz obrazložen­je da imaju drugačije poglede na život. Nena je prihvatila to objašnjenj­e, iako ga nije baš razumela posle toliko godina druženja.

Da život piše najbolje romane, potvrđuje Nenina i Banetova priča. Danas oni žive srećno u skladnom braku, vole se kao prvog dana. Stalno su zajedno, šetaju se, pričaju, vole da putuju kada im prilike to dozvole. Imaju sentimenta­lan odnos prema Fejsbuku koji ih je spojio, pa često, skoro svakodnevn­o, objavljuju slike na kojima su zajedno. Ne vole da se rastaju, čak ni nakratko. Uživaju jedno u drugom kao prvog dana kada su se sreli u Nišu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia