Blic Zena

Da šminka ne sklizne

-

Fiksatori formiraju tanak nevidljiv film koji ne da šminki da se razmaže

Kad završite sa šminkanjem, nanosi se fiksator. E pa, ne samo tad – fiksator može da se nanese i pre šminkanja, da bi se koža pripremila, i posle, da bi se šminka fiksirala, otkrila nam je šminkerka Lidija Nikolić iz studija „Masterpiec­e“. Za početak, bitno je da sprej može fino i ravnomerno da se rasprši. Fiksator nanosite zatvorenih očiju sa rastojanja od 20 do 30 centimetar­a. Lako se skida sredstvom za skidanje šminke. A razjašnjav­amo još neke dileme.

Kom tipu kože je namenjen Svakom. Suvu kožu će hidrirati, a sa masne će upiti višak masnoće. Idealno, zar ne? Kako se nanosi Kad ga nanesete, vrlo je važno da sačekate da se potpuno osuši. Iako je većina predviđena da traje ceo dan, možete ga po toplom vremenu ili ako se oznojite popravljat­i na svaka tri sata. Želite da se sija Ako želite glosi efekat, potražite neki sa sjajnim česticama, poznatiji kao „dewy“. Dakle, obavezno pročitajte na bočici za šta je namenjen.

Kad se koža brzo rastegne ili skupi, nastaju ožiljci poznatiji kao strije. Kožu podržava kolagen, zahvaljuju­ći kojem je ona elastična i zategnuta, a baš njega gubimo naglom promenom kilograma, tokom puberteta kad deca brzo izrastu, kao i u trudnoći. Strije nastaju kad dođe do pucanja elastičnih vlakana u srednjem sloju kože. Vlakna više ne mogu da se spoje, a ožiljci koji ostaju izgledaju kao brazde. Zavisno od toga koliko se koža rastezala, strije mogu biti manje ili više široke i duboke. U početku su ružičaste ili crvene, a s vremenom posvetljuj­u, ali uvek su nekoliko nijansi svetlije od kože, zbog čega i budu vidljive. Većina nas imala je strije bar u nekom periodu života. Ako vam smetaju i želite da ih zagladite, tu su razni gelovi, kreme i ulja. Rezultati zavise od toga koliko su stare i u kakvom vam je stanju koža. Redovna primena se podrazumev­a. Ako baš niste uspeli da zagladite strije do nivoa koji vam ne smeta, na raspolagan­ju su i razne vrste tretmana. Najčešći su mikrodermo­abrazija, hemijski piling, mezoterapi­ja i PRP tretman.

„VZK“intenzivni

 ??  ?? Preventiva je, naravno, uvek najbolje rešenje, pa mesta podložnija nastanku strija redovno masirajte, koristite hidratantn­e kreme i održavajte kožu elastičnom
Preventiva je, naravno, uvek najbolje rešenje, pa mesta podložnija nastanku strija redovno masirajte, koristite hidratantn­e kreme i održavajte kožu elastičnom
 ??  ?? protiv strija
strija 1.149 din. tretman protiv strija 319,99 din.
protiv strija strija 1.149 din. tretman protiv strija 319,99 din.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Lidija Nikolić šminkerka
Lidija Nikolić šminkerka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia