Blic Zena

Muzika nikad ne treba da utihne

Ana Stanić iskreno o karijeri i majčinstvu

-

Ana Stanić je nedavno objavila novi singl „Moje“za koji potpisuje tekst i muziku. Uz zavodljivi dodir melanholij­e, pesma ima atmosferu letnjeg hita iz osamdeseti­h, inače omiljene Anine muzičke epohe.

– Ja sam pesmu napisala još u januaru, ali zbog pandemije korona virusa nisam znala da li da je objavim ili ne. Ipak, nakon mini-ankete koju sam napravila sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, rešila sam da objavim singl, jer smo se složili da muzika nikada ne bi trebalo da utihne – priča Ana.

Ana je prvi put iskomponov­ala pesmu kada je imala 12 godina, a to je bio i svojevrsta­n uvod u njen kantautors­ki rad.

– Komponoval­a sam i u grupi Mobi Dik, a mnogo godina kasnije, kako sam postala zrelija i kako mi više nije bio problem da iskažem svoje emocije, počela sam da pišem i tekstove. Jako mi prija da budem kompletan autor svega što radim, jer mislim da je tako ličnije, efektnije – kaže Ana (44).

Nikad nisam poletela

Ljubav prema muzici osetila je još kada je bila devojčica, a talenat je nasledila od oca Vojkana. Tata je bio taj koji ju je bodrio i podsticao da joj muzika uvek bude deo života. Tako je i bilo. Ana je završila nižu muzičku školu, odsek violina, pevala je u „Krsmancu“, u četvrtom razredu gimnazije postala članica grupe Mobi Dik, zajedno sa Srđanom Čolićem.

Devedeseti­h bili su jako popularni, pa sigurno da nema čoveka koji je odrastao u tom periodu, a da ne zna bar jednu njihovu pesmu. Iz današnje perspektiv­e, Ana kaže da se, kako vreme prolazi, seća samo lepih trenutaka iz tog perioda.

– To su bila luda vremena, a ja sam bila jako mlada. Svašta sam prošla kroz taj naš posao, ali sam paralelno sve vreme studirala na FDU i imala drugačiji kontakt sa realnošću. Sve i da sam htela da poletim zbog popularnos­ti koju smo imali, kontakt s kolegama i profesorim­a na fakultetu pomagao mi je da shvatim gde sam i šta sam – priča Ana.

Iako se dugo dvoumila da li je ovo pravo vreme, ipak je rešila da publici predstavi novu pesmu. Za sebe kaže da je nepopravlj­ivi romantik i da je naš najveći mogući dar da znamo da volimo

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia