Blic Zena

Umesto epruveta izabrala sam boje

Dok sam mislila da samo čekam posao u struci, shvatila sam da je kreativnos­t važnija od zvanja

- B. G.

Zbog čestog citiranja scene iz jednog filma Slavicu prijatelji zovu Šampita, pa je po ovom nadimku znaju i na društvenim mrežama. Rodom Čačanka, živi i svašta stvara u Beogradu. Po struci je laborant i tehničar za rad u transfuzij­i, ali i programer. Svašta je privlači, pa dok je mislila da samo čeka posao u struci, shvatila je da može da stvara mnogo toga kreativnog.

– Došla sam na ideju da pravim oslikane čestitke. Toliko sam se svim srcem predala njihovom stvaranju da se, kažu drugi, ta lepota i energija vide na njima. Zahvaljuju­ći toj čaroliji, počele su da osvajaju srca mlade beogradske publike. Motivi na radovima inspirisan­i su svakodnevi­com, a na njima ispisujem najrazliči­tije poruke koje se ljudima dopadaju. Rado ih kupuju da ulepšaju bilo koji trenutak u bilo kom danu, a već pet godina koštaju samo 100 dinara – priča naša simpatična Šampita.

I nisu čestitke sva njena kreativnos­t, jer ju je svet boja odvukao do apstraktno­g slikarstva koje privlači ljude, kao i do dekoracije starih odevnih predmeta. Ukrašene njenom rukom, teksas jakne, tašne i patike dobijaju novi život.

– Ljudi umeju da prepoznaju kad vide nešto posebno, autentično i ja u tome posebno uživam. Zato se svakog dana takmičim sama sa sobom.

Zajedno sa psihologom Jelenom Manojlović Slavica trenutno radi na osnivanju projekta „Kućica na kraju sveta“koji će biti podrška mladim ljudima u raznim oblastima: psihologij­i, filozofiji, umetnosti, botanici i ekologiji. Više o ovoj interesant­noj devojci i svemu što radi potražite na njenom Instagram profilu @sampita_paramparce_smesko.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia