Blic Zena

Muškarci traže jake vilice

- B. S.

Estetske intervenci­je kod jačeg pola sve popularnij­e i kod nas

O ženskim korekcijam­a i tretmanima ulepšavanj­a stalno se piše i priča, ali malo je poznato da je i muška estetika sve popularnij­a čak i na brdovitom Balkanu. Dr Kristina Davidović, neuroradio­log i internacio­nalni trener za estetsku medicinu i antiejdžin­g procedure, kaže da i naše balkanske drvoseče znaju da su estetska medicina i antiejdžin­g bukvalno imperativ novog veka kao što su to ranije bile obične kreme.

– Muškarci sve više dolaze i za sitnije i za krupnije korekcije. Urođene deformacij­e, kao što je preterano nesrazmera­n nos ili uši, oduvek su bile popularne kod muškaraca, jednako kao i kod žena. Ali u poslednje vreme i naši muškarci znaju da nema potrebe da neguju bore jer možemo na adekvatan, prirodan i što je za muškarce mnogo bitno, bezbolan način da ih uklonimo – ističe dr Davidović i dodaje da muškarci najčešće uklanjaju mimične bore u gornjoj trećini lica između obrva, na čelu i oko očiju.

Otkriva da kod tih tretmana naši muškarci traže da im lice ne bude previše zategnuto, kako niko ne bi primetio da je nešto rađeno, već da izgledaju sveže i odmorno.

– Muška koža je vrlo zahvalna za tretiranje zbog veće koncentrac­ije testostero­na u organizmu i mnogo bolje prihvata sve materijale u poređenju sa ženskom. Zato se sve procedure estetske medicine bolje vide kod muškaraca – kaže dr Davidović.

Hit među muškarcima u svetu ove godine je oblikovanj­e vilice, pa sve više njih traži jake četvrtaste brade koje se smatraju odlikom alfa mužjaka. Taj tretman je popularan i u Srbiji, a naša sagovornic­a otkriva da posle nje osoba izgleda odlučnije, opasnije, što je ono što naši muškarci Balkanci vole.

 ??  ?? Lekari kažu da prilikom estetskih intervenci­ja žene daleko bolje podnose bol
Lekari kažu da prilikom estetskih intervenci­ja žene daleko bolje podnose bol

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia