Blic Zena

Zakoračite u jesen s preplanuli­m tenom

Iako ne zvuči logično, istina je – lepa letnja boja može duže da potraje ako pored redovne hidratacij­e radite blagi piling

-

Vratili ste se s odmora, sveže ste preplanuli i, naravno, želite da vam ta boja na koži potraje što duže. Prvi korak u ispunjenju tog cilja jeste da redovno nanosite preparate koji hidriraju, da koža ne bi počela da se peruta. A kako se hidratacij­a rešava i spolja i iznutra, povedite računa da unosite dovoljno vode.

Piling je druga stvar koju najčešće izbegavamo posle povratka sa odmora. Naravno, očekuje se da piling skine površinske ćelije kože i posvetli ten. Međutim, to je greška. Piling će baš suprotno pomoći koži da prodiše, a preparatu za hidratacij­u da dublje prodre i bolje se upije. Jedino je bitno da koristite blagi piling.

POSLE KUPANJA IDE MAZANJE

Na još malo vlažnu kožu odmah posle kupanja nanesite neki preparat koji hidrira, ili neki na uljanoj bazi argana, lešnika, vanile ili kokosa.

IZBEGAVAJT­E DEPILACIJU

Depilacija voskom skida površinski sloj kože odnosno ćelija, pa će vam i boja kraće trajati. U prvim nedeljama posle odmora koristite brijač ili neki aparat koji čupka dlačice. U jelovnik ubacite voće i povrće koje je bogato beta-karotenom, na primer šargarepu, kajsije, dinju ili mango. Kao i hranu bogatu vitaminima A, C i E. I na kraju, šolja zelenog čaja, pored toga što je lekovita, pomaže u zadržavanj­u boje.

ZASVETLUCA­JTE

Ulja i losioni koji sadrže svetlucave čestice vizuelno će naglasiti preplanuo ten. Ne zaboravite ni na mleka za samopotamn­jivanje. Nisu štetna, uglavnom su na bazi šećera i deluju samo na površinski sloj kože. Nisu tamna, pa ako želite tamnu boju potrebno ih je nanositi nekoliko dana zaredom. Efekat je potpuno prirodan.

suši i deluje za par sati, a traje do 5 dana, losion za samopotamn­jivanje

„Sunkissed“, 815,99 din.

ZA LICE BRONZER

Sa licem ćete najlakše. Preplanulu osnovu, čak i kad počne da bledi, lako ćete naglasiti

bronzerima.

 ??  ?? Kupka za telo bez sapuna na bazi ulja gelaste formule „The Body Shop“, 792 din.
papaya summer peeling“,
„Baroness aloe vera sooth“mleko za telo, 339,99 din.
Pruža instant bronzani ten, brzo se
Bronzer „Llums“, 399,99 din. naglasiće jagodice i konture lica
Kupka za telo bez sapuna na bazi ulja gelaste formule „The Body Shop“, 792 din. papaya summer peeling“, „Baroness aloe vera sooth“mleko za telo, 339,99 din. Pruža instant bronzani ten, brzo se Bronzer „Llums“, 399,99 din. naglasiće jagodice i konture lica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia